Αρχική Νέα 13η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (21/6)

13η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής (21/6)

Το 1982, την 21η Ιουνίου - συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου - με πρωτοβουλία του Γάλλου Υπουργού Πολιτισμού Jack Lang και την οικονομική υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού, γιορτάστηκε στη Γαλλία για πρώτη φορά η Ημέρα της Μουσικής με σκοπό να βγούνε «όλοι οι μουσικοί στους δρόμους». Την επόμενη χρονιά, η «Γιορτή της Μουσικής» συσπειρώνει 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς κάθε είδους που με την συμπαράσταση των τοπικών αρχών και κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα, αίθουσες κ.α. και παρουσιάζουν χιλιάδες συναυλίες. Η Αθήνα, πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 1985, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη είναι η πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής. Ο εορτασμός αυτός γρήγορα εξαπλώθηκε και στην υπόλοιπη Ευρώπη, γεγονός που επέβαλε την καθιέρωσή του ως ευρωπαικού θεσμού και εν συνεχεία σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πολιτιστικά γεγονότα. Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής είναι πραγματικά ένα πολυσυλλεκτικό αφιέρωμα σε όλα τα είδη της μουσικής. Ετερόκλητα μουσικά σύνολα με ένα μαγικό τρόπο συνδυάζονται αριστοτεχνικά και οι πλατείες της πόλης πλημμυρίζουν από μελωδίες και νότες αγαπημένων τραγουδιών.
Εκμεταλλευτείτε την καλοκαιρία, απολαύστε τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου παρακολουθώντας οικογενειακώς κάποια από τις προγραμματισμένες συναυλίες. Για περισσότερες πληροφορίες για τα δρώμενα που θα διεξαχθούν μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα www.europeanmusicday.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.