Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών 12-36 μηνών: Η Κιναισθητική νοημοσύνη στη ζωή των παιδιών!

12-36 μηνών: Η Κιναισθητική νοημοσύνη στη ζωή των παιδιών!

1

Πολλές δραστηριότητες που κάνουμε καθημερινά, κι εμείς και τα παιδιά, απαιτούν να έχουμε αναπτύξει επαρκώς την κιναισθητική νοημοσύνη μας. Όλες οι δραστηριότητες και οι κατασκευές με τις οποίες απασχολούνται τα παιδιά, δεν είναι μόνο για να περνούν την ώρα τους.

Είναι πολύ σημαντικές οι δραστηριότητες με κατασκευές και χειροτεχνίες για έναν επιπλέον λόγο: βοηθούν τα παιδιά να εξασκούν χέρια και μυαλό, συντονισμένα. Επίσης, ο χορός και ο αθλητισμός, η επιδιόρθωση πραγμάτων, αυτό που λέμε «να πιάνει το χέρι σου», απαιτούν ανάπτυξη της κιναισθητικής νοημοσύνης:

Η σκέψη και η έκφραση μέσω της κίνησης, το να μου αρέσει να χρησιμοποιώ το σώμα μου για να εκφραστώ, τα χέρια μου για να δημιουργήσω, αυτό είναι η κιναισθητική νοημοσύνη.

 

2

Προτάσεις

-Δώστε στα παιδιά να παίξουν με τα υλικά της κουζίνας, όπως μακαρόνια με τρύπα, και να τα περνούν σε κορδόνια.

-Κόψτε καλαμάκια του καφέ, σε μικρά κομμάτια, πάρτε και συρματάκια πίπας από το βιβλιοπωλείο και αφήστε τα να μαστορέψουν.

-Σε ένα κομμάτι πλαστελίνη, στερεώστε καλαμάκια από σουβλάκια, κόψτε σε μικρά και μεγάλα κομμάτια καλαμάκια του καφέ/αναψυκτικού και δώστε στα παιδιά να κάνουν μια μικρή σύνθεση.

-Αξιοποιήστε ένα ζευγάρι γάντια του κήπου, κάνοντάς το πρώτη ύλη για δακτυλόκουκλες

-Επισκέπτεστε συχνά τη στήλη μας fun time. Εκεί θα βρείτε προτάσεις για κατασκευές και δραστηριότητες.

-Για τους μικρότερους φίλους 12-36 μηνών, υπάρχει πάντα αυτή εδώ η γωνιά!

Καλή διασκέδαση!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.