Αρχική Νέα 12 μητέρες αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν για να πάρουν πολιτικό άσυλο τα παιδιά τους

12 μητέρες αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν για να πάρουν πολιτικό άσυλο τα παιδιά τους

mother
Αλήθεια, υπάρχει μεγαλύτερη θυσία από αυτή; Δώδεκα μητέρες αποφάσισαν να κάνουν τη μέγιστη θυσία για τα παιδιά τους, αφού αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, ελπίζοντας πως αν αυτές φύγουν από τη ζωή, αυτά θα γίνουν δεκτά από τις αρχές ως ορφανά. Με άλλα λόγια, θα τους δοθεί πολιτικό άσυλο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Sydney Morning Herald, οι γυναίκες κρατούνταν στο κέντρο υποδοχής της Νήσου των Χριστουγέννων, που ανήκει στην Αυστραλία και προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν όταν έμαθαν ότι θα μεταφερθούν σε άλλά κέντρα υποδοχής, στη νήσο Ναουρού ή στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Σημειώνεται ότι η αυστραλιανή νομοθεσία ορίζει ότι όσοι φθάνουν με πλοίο στη χώρα μετά τις 19 Ιουλίου 2013 δεν θα μπορούν να επανεγκατασταθούν στην Αυστραλία, ανεξαρτήτως αν είναι αυθεντικοί πρόσφυγες ή όχι και θα μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης ή θα εγκαθίστανται σε νησιά στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο Τζέικομπ Βαργκέζε, δικηγόρος που εκπροσωπεί συνολικά 72 μωρά που «ζητούν» άσυλο, δήλωσε ότι μία από τις γυναίκες προσπάθησε να απαγχονιστεί, ενώ οι άλλες έκοψαν τις φλέβες τους με γυαλί!

Η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε "ηθικό εκβιασμό", απάντησε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ, ερωτηθείς σε τηλεοπτική συνέντευξή του για το φρικτό περιστατικό. "Δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να λένε ‘αν δεν με δεχτείτε ως μόνιμο κάτοικο, θα προκαλέσω κακό στον εαυτό μου'", συμπλήρωσε, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις επικρίσεις της διεθνούς κοινότητας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.