Αρχική Νέα 13.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί τη νέα χρονιά

13.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί τη νέα χρονιά

teacher3
Και ενώ η τρέχουσα σχολική χρονιά οδεύει προς το τέλος της, οι ανακοινώσεις που έρχονται από το υπουργείο Παιδείας κρατούν σε ανησυχία πολλούς εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με αυτές, κατά περίπου 13.000 άτομα θα μειωθεί φέτος το εκπαιδευτικό προσωπικό των δημόσιων σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξαιτίας της μεγάλης περικοπής στον αριθμό πρόσληψης αναπληρωτών και των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, περίπου 6.000 (3.500 στη δευτεροβάθμια και 2.500 στην πρωτοβάθμια) εκτιμάται πως θα συνταξιοδοτηθούν, ενώ σε 7.000 ανέρχονται οι αναπληρωτές που φέτος δεν πρόκειται να προσληφθούν.

Όπως αναφέρεται, εκτός από τους εκπαιδευτικούς που θα μείνουν εκτός σχολείου, θα υπάρξουν και αρκετοί μόνιμοι, οι οποίοι θα μετατεθούν υποχρεωτικά -σύμφωνα με τον νέο νόμο- είτε σε σχολεία της ίδιας περιφέρειας είτε σε άλλες περιοχές της χώρας, όπου θα υπάρχει ανάγκη. Σύμφωνα πάντα με το Έθνος, το υπουργείο Παιδείας θα επιχειρήσει να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται με αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας και μεταθέσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.