- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

15 τρόποι να δείξετε στη γυναίκα σας ότι είναι …τα πάντα!

Συνήθως τα άρθρα μας απευθύνονται σε γονείς και έχουν να κάνουν με το πώς θα γίνει η ζωή των παιδιών τους καλύτερη, ευκολότερη και πιο ήρεμη. Αυτό το κείμενο, όμως, απευθύνεται αποκλειστικά στους μπαμπάδες.

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιον οδηγό συμπεριφοράς προς τα παιδιά τους, αλλά προς τις συντρόφους τους. Για όση ώρα θα διαβάζετε αυτό το άρθρο, λοιπόν, μπαμπάδες αφήστε στην άκρη την πατρική σας ιδιότητα και κρατήστε μόνο την συζυγική. Κάντε την γυναίκα σας να νιώσει μοναδική ακολουθώντας μερικές από τις παρακάτω συμπεριφορές…

Ανοίξτε την πόρτα του αυτοκινήτου

Μια φορά στο τόσο, ειδικά όταν κουβαλά πράγματα, η κίνηση αυτή θα της δείξει ότι τη σέβεστε, αλλά και είστε ακόμα ρομαντικοί.

Κρατήστε της το χέρι

Μπορεί να είστε μαζί πολύ καιρό, αλλά το να κρατάτε πού και πού το χέρι της στις βόλτες δείχνει πόσο την αγαπάτε και τη νοιάζεστε ακόμα.

Κρατήστε για λίγο τα παιδιά

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε την εκτίμησή σας στη σύντροφό σας είναι να της δώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό της. Μείνετε για λίγη ώρα με τα παιδιά και επιτρέψτε της να χαλαρώσει στο σπίτι ή να πάει μια βόλτα.

Φτιάξτε της -ή πάρτε της- ένα γλυκό

Όλες οι γυναίκες αγαπούν τα γλυκά, ειδικά όταν τους τα προσφέρουν αγαπημένα τους πρόσωπα. Ακόμα και ένα απλό κέικ σοκολάτα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Κι αν τα χέρια σας δεν πολυπιάνουν στην κουζίνα, αγοράστε από το ζαχαροπλαστείο την αγαπημένη της τούρτα ή από το περίπτερο την αγαπημένη της σοκολάτα.

Επαινέστε την

Είστε τόσα χρόνια μαζί που πια ξεχνάτε να πείτε «μπράβο» ο ένας στον άλλο. Θυμίστε της πόσο τη θαυμάζετε και πόσο περήφανος είστε για τα καθημερινά κατορθώματά της και θα την κάνετε να νιώσει αμέσως ξεχωριστή.

Φτιάξτε της καφέ

Μια απλή, αλλά απαραίτητη κίνηση. Ξυπνήστε ένα πρωί και φτιάξτε εσείς καφέ και για τους δυο. Ή το απόγευμα όταν γυρίζετε κουρασμένοι από δουλειές και υποχρεώσεις προσφέρετε της ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ και θα την κάνετε να νιώσει βασίλισσα.

Μην κομπάζετε για το νοικοκυριό

Καθημερινά κάνει τις περισσότερες – αν όχι – όλες τις δουλειές του σπιτιού και ούτε παραπονιέται ούτε σας το λέει συνέχεια. Γιατί εσείς να επαναλαμβάνετε ότι σήμερα πλύνατε τα πιάτα ή απλώσατε τα ρούχα; Ζείτε μαζί σε ένα σπίτι και είστε και οι δύο υπεύθυνοι γι’ αυτό.

Καθαρίστε το αυτοκίνητό της

Οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν καλή σχέση με την καθαριότητα του αυτοκινήτου τους, κυρίως επειδή δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν και με αυτό! Δείξτε πόσο τη σκέφτεστε φροντίζοντας εσείς γι’ αυτό.

Βοηθήστε στο σπίτι

Όσο περισσότερο μπορείτε. Δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει τα πάντα, παρ’ όλο που τα καταφέρνει μια χαρά. Αν θέλετε να νιώθει μοναδική βοηθήστε την με το νοικοκυριό χωρίς να απαιτείτε κάποια αναγνώριση.

Γελάστε με τα αστεία της

Θυμάστε γιατί την ερωτευτήκατε; Για το όμορφο χαμόγελό της και το μοναδικό τρόπο της να λέει αστεία. Μην αφήνετε την καθημερινότητα να χαλάει αυτή την πτυχή της σχέσης σας.

Μαγειρέψτε για εκείνη

Οργανώστε ένα ρομαντικό δείπνο για εσάς τους δυο. Ένα δείπνο στο οποίο θα έχετε ετοιμάσει εσείς τα εκλεκτά εδέσματα, για να καταλάβει η σύντροφός σας πόσο σημαντική είναι για εσάς.

Αφήστε την να περάσει χρόνο με τις φίλες της

Είναι πολύ όμορφο να περνάτε χρόνο μαζί, αλλά μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια είναι πιο ευτυχισμένα όταν περνούν λίγο χρόνο με τους φίλους τους έστω και μία φορά την εβδομάδα.

Προσφέρετε λουλούδια

Παλιό, κλασικό, αγαπημένο “κόλπο” για να δείξετε στη σύντροφό σας ότι σημαίνει τα πάντα για εσάς. Διαλέξτε τα αγαπημένα της λουλούδια και κρύψτε μέσα στο μπουκέτο μία σοκολάτα. Θα τη συγκινήσετε και θα την βεβαιώσετε για την αγάπη σας.

Βεβαίως και δεν χρειάζεται να κάνετε όλα τα παραπάνω κάθε μέρα, μπαμπάδες, αλλά  όταν βλέπετε τη σύντροφό σας κουρασμένη και αγχωμένη η ευγενική συμπεριφορά σας θα της τονώσει τη διάθεση. Επίσης, αν σκεφτείτε το πόσα κάνει καθημερινά για εσάς και τα παιδιά σας, είμαι σίγουρη, ότι ορισμένες από τις παραπάνω συμπεριφορές θα σας βγαίνουν… φυσικά!