Αρχική InfoMommy Σχέσεις 16 σημάδια που δείχνουν ότι μια σχέση είναι προβληματική

16 σημάδια που δείχνουν ότι μια σχέση είναι προβληματική

o-COMMUNICATION-HABITS-DIVORCE-facebookΑπό τη συγγραφέα Barbara De Angelis, ειδική σε ζητήματα ερωτικών σχέσεων 

Ως σύμβουλος σχέσεων ξέρω πολύ καλά ότι σίγουρα δεν είναι όλα τόσο υπέροχα αν μια μέρα ο ένας από τους δύο αποφασίζει να φύγει. Υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί κανείς να προσέξει, σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση δεν πάει καλά.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από μας δεν ξέρουμε πως να αναγνωρίζουμε τα προειδοποιητικά σημάδια ή τα αγνοούμε και δεν κάνουμε απολύτως τίποτε για να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν. Έκανα στην Άλισον μερικές από τις ερωτήσεις που υπάρχουν στο ερωτηματολόγιο που ακολουθεί. Αφού έδωσε τις απαντήσεις, κατάλαβε ότι η σχέση της είχε σοβαρό πρόβλημα για αρκετό καιρό. Με το να επιλέξει να αγνοήσει τα προειδοποιητικά σημάδια, είχε μετατρέψει τον εαυτό της σε θύμα.

Τα προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι μια σχέση έχει πρόβλημα

Αυτό το ερωτηματολόγιο σχεδιάστηκε για να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να δείχνουν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση σου. Βαθμολόγησε την απάντηση που θα δώσεις σε κάθε ερώτηση, ανάλογα με το πόσο συχνά ισχύει στην περίπτωσή σου.

Πολύ συχνά: 5 βαθμοί
Συχνά: 3 βαθμοί
Σπάνια: 1 βαθμός
Ποτέ: 0 βαθμοί

Απάντησε με όσο μεγαλύτερη ειλικρίνεια μπορείς. Κάποιες από τις απαντήσεις μπορεί να μη σου αρέσουν, να μη θέλεις να παραδεχθείς ότι ισχύουν στη δική σου σχέση. Όμως, το να τις δεις κατάματα είναι το πρώτο βήμα για να αλλάξεις την κατάσταση. Να θυμάσαι ότι έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να κρατήσεις τον έρωτά σου ζωντανό, όταν παρατηρείς τα προειδοποιητικά σημάδια παρά όταν τα αγνοείς!

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.