Αρχική InfoSchool Λύκειο 17 μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου διδάχθηκαν λατινικά στα θρανία Λυκείου της Ρώμης

17 μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου διδάχθηκαν λατινικά στα θρανία Λυκείου της Ρώμης

IMG_2184Μαθήματα λατινικών και αρχαίων ελληνικών παρακολούθησαν 17 μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου της Θεσσαλονίκης στο Κλασσικό Λύκειο της Ρώμης Tito Lucrezio Caro, το οποίο επισκέφθηκαν πρόσφατα, στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής μαθητών.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες των δύο σχολείων Ludovica Castelli , Όλγα Τσαντσάνογλου και Ξένια Γκροζούδη είχαν προετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με μαθήματα, εκπαιδευτικές δράσεις και ξεναγήσεις. Ειδικότερα, οι μαθητές του Αριστοτελείου Κολλεγίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις τάξεις παραδόσεις αρχαίων ελληνικών και λατινικών από τους καθηγητές του Κλασσικού Λυκείου Τ.L.Caro καθώς και ειδικές παρουσιάσεις που είχαν προετοιμάσει οι ιταλοί μαθητές για τα βασικά ρωμαϊκά κτίσματα δημόσιου και ιδιωτικού χαρακτήρα. Επιπλέον, η κ. Τσαντσάνογλου παρουσίασε στους Ιταλούς μαθητές την πρότυπη διδασκαλία της Αντιγόνης του Σοφοκλή με χρήση Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε)., την οποία εφάρμοσε κατά τη σχολική χρονιά 2013-2014 στο πλαίσιο δημιουργίας πρωτότυπων διδακτικών σεναρίων του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας καθώς και μια παράλληλη ανάγνωση από το Ανθολόγιο Αρχαϊκής Λυρικής Ποίησης, Σαπφώ (αποσπ. 17) με την ωδή 51 του Κάτουλλου και με τίτλο «Ο δημιουργός και η υστεροφημία ή η αποθέωση της ποιητικής τέχνης».

IMG_2188

Οι 17 έφηβοι από τη Θεσσαλονίκη, που φιλοξενήθηκαν από οικογένειες μαθητών του Κλασσικού Λυκείου Ρώμης, ξεναγήθηκαν στο Κολοσσαίο, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στο Καπιτώλιο, στο Βατικανό και στο Ρωμαϊκό Μουσείο, ενώ έκαναν στάσεις στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, την Πιάτσα ντι Σπάνια, τη Φοντάνα ντι Τρέβι, την Πιάτσα Ναβόνα και άλλα σημεία της «αιώνιας πόλης». Πρόσφατα επέστρεψαν από τη Ρώμη με τις αποσκευές τους γεμάτες εικόνες, γνώσεις και εμπειρίες, αφού είχαν τη δυνατότητα, εκτός των άλλων, να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας, να κάνουν παρέα με συνομηλίκους τους και να δοκιμάσουν γεύσεις της ιταλικής κουζίνας. Να σημειωθεί ότι τα προγράμματα εκπαιδευτικών ανταλλαγών και αδελφοποιήσεων σχολείων τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

IMG_2206 - Αντιγραφή (2)


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.