Αρχική Νέα 18 πιστοποιημένες παιδικές χαρές στον Δήμο Ιλίου εξασφαλίζουν στα παιδιά ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι!

18 πιστοποιημένες παιδικές χαρές στον Δήμο Ιλίου εξασφαλίζουν στα παιδιά ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι!

Τέσσερις ακόμη παιδικές χαρές του Δήμου Ιλίου έλαβαν σήμα καταλληλότητας από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών, οι οποίες βρίσκονται: – Αγίου Νικολάου & Παραμυθιάς (Ο.Τ. 2023Α), – Μεσολογγίου & Αποκορώνου (Ο.Τ. 1072Α), – Ανδρέα Παπανδρέου & Ισιδώρας (Ο.Τ. 684-685) και – Ανδρέα Παπανδρέου – Αμαλιάδος (Ο.Τ.566)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2014 ο Δήμος Ιλίου ήταν από τους ελάχιστους Δήμους σε ολόκληρη την επικράτεια που είχε ήδη λάβει πιστοποίηση για εννέα (9) παιδικές χαρές. Το 2015 πιστοποιήθηκαν πέντε (5) επιπλέον, το Νοέμβριο έλαβαν σήμα καταλληλότητας οι παραπάνω τέσσερις (4), ενώ απομένουν τέσσερις (4) ακόμη για την πιστοποίηση του συνόλου των παιδικών χαρών του Δήμου.
Επιπρόσθετα, προγραμματίζεται η κατασκευή τεσσάρων (4) παιδικών χαρών, οι οποίες εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων, καθώς και στον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 280.000€.

Ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος δήλωσε σχετικά:

«Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, το παιχνίδι έχει αναγνωριστεί ως αναγκαίο και απαραίτητο στοιχείο της ανάπτυξης των παιδιών. Μέλημά μας είναι να προστατεύσουμε το αναφαίρετο αυτό δικαίωμά τους και να παρέχουμε σε όλα τα παιδιά ασφαλείς χώρους για να παίζουν. Ιδιαίτερα μέσα στην πόλη, η παιδική χαρά αποτελεί τον κατεξοχήν χώρο σωματικής δραστηριότητας, αλλά και αναψυχής, όπου τα παιδιά μπορούν να εκτονώνονται και να συναναστρέφονται με άλλα παιδιά. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε την προσπάθεια δημιουργίας και νέων παιδικών χαρών.»


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.