Αρχική InfoMommy Υγεία "Όπλο" στη γυναικεία ψυχολογία η διατήρηση της θηλής του μαστού μετά τη μαστεκτομή

"Όπλο" στη γυναικεία ψυχολογία η διατήρηση της θηλής του μαστού μετά τη μαστεκτομή

Με την προϋπόθεση ότι είναι ογκολογικά ασφαλές, όταν η θηλή του μαστού διατηρείται στη γυναίκα που έχει υποβληθεί σε μαστεκτομή, το αποτέλεσμα είναι απόλυτα ικανοποιητικό, γεγονός που έχει πολλαπλά οφέλη στην ψυχολογία της γυναίκας.
«Η διατήρηση της θηλής μετά από τη συντηρητική μαστεκτομή, εφόσον βέβαια είναι αυτό ογκολογικά ασφαλές, αποτελεί μέριμνα και φροντίδα μας, δεδομένου ότι ο συνδυασμός του άριστου θεραπευτικού και αισθητικού αποτελέσματος θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος της σύγχρονης χειρουργικής μαστού», τονίζει σε δηλώσεις της η Χειρουργός Μαστού Δρ Βάνια Σταφυλά, συνεργάτης του Ομίλου «Υγεία».
Η εξέλιξη της χειρουργικής του μαστού υπήρξε εντυπωσιακή κατά τα τελευταία 50 χρόνια, με το πέρασμα από την «επιθετική» χειρουργική παρέμβαση με τη ριζική μαστεκτομή, σε πιο συντηρητικές επεμβάσεις να αποτελεί μια μακρά αλλά σταθερά πλέον ελπιδοφόρα προοπτική.

 
Η πλήρης μετά από μαστεκτομή αισθητική αποκατάσταση του μαστού, ο οποίος αποτελεί μια από τις σημαντικές «ταυτότητες» της γυναικείας ψυχοσύνθεσης, διασφαλίζεται με τη συντηρητική μαστεκτομή, τα αποτελέσματα της οποίας σύμφωνα με διηγήσεις γυναικών, ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες τους. « Αρκεί», όπως υπογραμμίζει η Δρ Σταφυλά, «λόγω του ότι απαιτείται εφαρμογή ειδικών χειρουργικών τεχνικών, οι επεμβάσεις αυτές να πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο χειρουργό μαστού με εμπειρία στην ογκοπλαστική χειρουργική και με τη συνεργασία πλαστικού χειρουργού».

 
Σήμερα η συντηρητική μαστεκτομή με διατήρηση της θηλής, αποτελεί την πλέον εξελιγμένη επέμβαση στη σύγχρονη χειρουργική του μαστού, εφόσον βεβαίως είναι ογκολογικά επιτρεπτό, προκειμένου το υψηλής ποιότητας αισθητικό αποτέλεσμα να αποτελεί ψυχολογικό «όπλο» και κίνητρο για ενίσχυση του αγώνα της κάθε γυναίκας που πάσχει από καρκίνο του μαστού.

 
Δεν θα πρέπει επίσης, να διαφύγει της προσοχής, πως η μαστεκτομή με διατήρηση της θηλής, αποτελεί επέμβαση εκλογής για τις γυναίκες οι οποίες δεν νοσούν μεν, αλλά διαθέτουν ισχυρούς προδιαθεσικούς παράγοντες, όπως είναι οι μεταλλάξεις σε γονίδια που ευθύνονται για τον καρκίνο του μαστού, διασφαλίζοντας τη σχεδόν μηδενική πιθανότητα να εμφανίσουν στο μέλλον τη νόσο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.