Αρχική InfoTeens Νέα 19χρονη μαθητευόμενη, έχασε τη ζωή της από εξάντληση σε ξενοδοχειακή μονάδα της Ζακύνθου

19χρονη μαθητευόμενη, έχασε τη ζωή της από εξάντληση σε ξενοδοχειακή μονάδα της Ζακύνθου

room-service-barcelo-hotels21-30896Νεαρή 19χρονη Ουκρανή, που δούλευε ως ειδικευόμενη με πρόγραμμα της ΕΕ για 300€, λιποθύμησε από την κούραση και έχασε τη ζωή της προκαλώντας έντονες αντιδράσεις για τις συνθήκες εργασίας που επιβάλλουν τα εν λόγω προγράμματα μαθητείας αναφέρει η Dimokratiki.gr.

Ο αιφνίδιος θάνατος μια νεαρής Ουκρανής υπαλλήλου ξενοδοχείου στην Ζάκυνθο, έχει ξεσηκώσει τους συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού, που με ανακοίνωση τους καταγγέλλουν τις κακές συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού.

Η νεαρή από την Ουκρανία φαίνεται πως βρέθηκε στο νησί του Ιονίου με βάση προγράμματα της Κοινοτικής Οδηγίας Μπολγκεστάιν, που προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψης υπό καθεστώς μαθητείας νέων εργαζομένων από άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι εργαζόμενοι αυτοί, αν και μαθητευόμενοι δουλεύουν 12 και πλέον ώρες την ημέρα, χωρίς ρεπό. Η γυναίκα λιποθύμησε έξω από το δωμάτιο της και ξεψύχησε κατά τη μεταγωγή της στο νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωση του μετά το τραγικό αυτό συμβάν, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλει ότι η «εντατικοποίηση μέχρι τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, είναι ο κανόνας πίσω από την πολυτελή βιτρίνα των μεγάλων ξενοδοχείων». «Στις βάρδιες φτάνουν και τις 12 ώρες τη μέρα χωρίς ρεπό…Οι συνθήκες δουλειάς φθείρουν την υγεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, οι οποίοι αναφέρουν λιποθυμίες και πόνους στις αρθρώσεις και στη μέση» καταγγέλλει μεταξύ άλλων το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.