Αρχική InfoMommy Νέα 2.000 εμβόλια και hotspot για μητέρες και τα προσφυγόπουλα από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

2.000 εμβόλια και hotspot για μητέρες και τα προσφυγόπουλα από το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

Νέες πρωτοβουλίες με σκοπό να συμβάλει στην ανακούφιση των προσφύγων, αλλά και στη διαφύλαξη της υγείας, τόσο των προσφύγων, όσο και των κατοίκων των περιοχών που τους φιλοξενούν, αναλαμβάνει το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη»

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιδρύματος, λόγω των κρουσμάτων ηπατίτιδας και ανεμοβλογιάς που εμφανίστηκαν στην Ειδομένη και στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», «το ίδρυμα θα προσφέρει στο υπουργείο Υγείας 2.000 εμβόλια. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί αύριο στο υπουργείο Υγείας".

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την ανάληψη από το ίδρυμα της λειτουργίας ενός hot spot, όπου θα φιλοξενούνται κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς επίσης και ασυνόδευτα παιδιά. «Εκεί θα τους παρέχεται σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά», αναφέρει το Ίδρυμα, το οποίο θα αναλάβει το λειτουργικό κόστος του προγράμματος, ενώ στόχος είναι να γίνει κέντρο αναφοράς το οποίο θα ενταχθεί και στην UΝΕSCO.

Επίσης το Ίδρυμα προγραμματίζει μια συνάντηση ειδικών και προσωπικοτήτων που σχετίζονται με το μεταναστευτικό. Η συνάντηση θα γίνει στο Παρίσι, στην έδρα της UNESCO, στις 9 Μαΐου 2016, με την παρουσία της γενικής διευθύντριας της UNESCO Irina Bokova, ενώ θα ακολουθήσει διεθνής συνάντηση και στην Αθήνα τον Οκτώβριο


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.