2 έξυπνοι τρόποι για να βάψετε το βρεφικό δωμάτιο

Έφτασε η στιγμή που πρέπει να ασχοληθείτε με το βρεφικό δωμάτιο, οι μέρες πλησιάζουν και το νεογέννητο μωράκι σας όπου να ναι κάνει την εμφάνισή του!

Μπορεί ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια να σας προκαλεί άγχος, χαρά και ανυπομονησία, ωστόσο, οφείλετε εκτός των άλλων να δημιουργήσετε ένα ξεχωριστό χώρο γι’ αυτό αλλά και για εσάς.

Βάψιμο σε παστέλ αποχρώσεις: Αυτό που αρχικά θα σας απασχολήσει είναι το βάψιμο του δωματίου που παίζει και το σημαντικότερο ρόλο στη συνολική του εικόνα. Μπορεί για τα βρέφη τα έντονα χρώματα να είναι πιο ευδιάκριτα, αλλά οι παστέλ αποχρώσεις είναι καλύτερη επιλογή για το δωμάτιο ενός βρέφους. Περιορίστε τις έντονες αποχρώσεις μόνο στα παιχνίδια του, ενώ επιλέξτε παλ αποχρώσεις, δηλαδή χρώματα με βάση το λευκό, για να διακοσμήσετε το χώρο που κοιμάται. Ξεφύγετε από το μπλε-σιέλ αν είναι αγοράκι και το ροζ-φούξια αν είναι κοριτσάκι και επιλέξτε ένα ουδέτερο χρώμα ανεξάρτητα από το φύλο του μωρού σας.

Το πράσινο με πινελιές κίτρινου είναι ιδανικό  χρώμα και ουδέτερο για το υπνοδωμάτιο του μωρού σας
Το πράσινο με πινελιές κίτρινου είναι ιδανικό
χρώμα και ουδέτερο για το υπνοδωμάτιο του μωρού σας

Ένα τέτοιο ιδανικό χρώμα είναι το πράσινο της μέντας, καθώς είναι πολύ φωτεινό και χαλαρωτικό. Συνδυάστε το με κίτρινο, γκρι ανοιχτό και μπεζ.

Tip: Μπορεί το μπλε να είναι ένα αρκετά συνηθισμένο χρώμα για βρεφικό δωμάτιο, ιδίως αν αυτό είναι αγόρι, ωστόσο, είναι ευεργετικό για τον ύπνο. Οι αποχρώσεις του μπλε είναι πολύ καλή επιλογή γιατί δημιουργούν συναισθήματα ηρεμίας, ιδιαίτερα στην οροφή του δωματίου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.