2 παιδάκια έγιναν για μέρα τροχονόμοι στη Κατερίνη και έμαθαν στη πράξη τους κανόνες οδικής ασφάλειας

«Μία μέρα τροχονόμοι» είχαν την ευκαιρία να γίνουν 2 παιδιά το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στην Κατερίνη στα πλαίσια της δράσης «Συμμαχώντας για την οδική ασφάλεια», μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας. Πρόκειται για μια αξιόλογη προπάθεια της κατά τόπου αστυνομικής διεύθυνσης με στόχο να καλλιεργηθεί στα παιδιά από μικρή ηλικία η οδική παιδεία και η αναγκαιότητα της τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

13102016kentrikhdrasi003

Μετά από κλήρωση, 2 παιδιά ηλικίας 11 και 7 ετών, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο έργο των αστυνομικών της Τροχαίας, όπως χρήση ηλεκτρονικών μέσων και εξοπλισμού, συγκρότηση συνεργείου τροχονομικών ελέγχων, ρύθμιση κυκλοφορίας κ.α., φορώντας συμβολικά τη στολή του αστυνομικού.

13102016kentrikhdrasi004

Αυτό που πάντα πρέπει να έχετε κατά νου είναι πως οι γονείς είναι εκείνοι που δίνουν τα πρώτα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στο παιδί τους. Ένας γονιός που οδηγεί απρόσεκτα ενώ μιλά στο κινητό του, που δεν φορά ζώνη ασφαλείας και δεν χρησιμοποιεί το παιδικό καθισματάκι είναι ο ίδιος που χρειάζεται πρώτα εκπαίδευση.

13102016kentrikhdrasi005

Η συστηματική επιμόρφωση των παιδιών από μικρή ηλικία, αλλά και η συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας είναι ο μόνος τρόπος να αλλάξουμε την τραγική κατάσταση αναφορικά με τον αριθμό και τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας. Σε μια περίοδο κρίσης που διαφαίνεται ο κίνδυνος αύξησης των τροχαίων συμβάντων, η ανάγκη ενίσχυσης των ενημερώσεων για την πρόληψη φαίνεται πλέον επιτακτική.

13102016kentrikhdrasi006

Επειδή εκτός από εκπαιδευτικές δράσεις θα πρέπει να αφυπνιστείτε και εσείς οι γονείς ώστε να εκπαίδευσετε σωστά τα παιδιά σας σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής, προσέξτε εφεξής και τη δική σας οδηγική συμπεριφορά. Εξάλλου, είναι –αν μη τι άλλο- άδικο για ένα τόσο σοβαρό θέμα να δίνετε εσείς στα παιδιά σας το κακό παράδειγμα. Αντιθέτως, αυτό στο οποίο όλοι πρέπει να αποβλέπουμε είναι η αλλαγή νοοτροπίας στους δρόμους ώστε οι νέες γενιές οδηγών να μην κινδυνεύουν όσο σήμερα από ελλιπή γνώση των κανόνων του ΚΟΚ και από ασυνείδητες και επιπόλαιες επιλογές την ώρα που πιάνουν το τιμόνι.