Αρχική Infokids Υγεία Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση υγείας των μαθητών από την Κομοτηνή

Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση υγείας των μαθητών από την Κομοτηνή

Στις 25/11/2016 το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ενημερώθηκε από το Γ.Ν. Αθηνών «Ιπποκράτειο» για προσέλευση μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου. Μετά την πρωινή εφημερία οι μαθητές που εμφάνιζαν συμπτώματα παραπέμπονταν στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

 
Οι μαθητές μετείχαν σε σχολική εκδρομή. Στις 24/11/2016 ταξίδεψαν από την Κομοτηνή στην Αθήνα πραγματοποιώντας στη διαδρομή τρεις στάσεις (στους νομούς Καβάλας, Πιερίας και Φθιώτιδας) και το βράδυ κατέλυσαν σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Οι πρώτοι μαθητές εμφάνισαν συμπτώματα (διάρροιες, εμέτους και κοιλιακό άλγος) αργά τη νύχτα.

 
Στην εκδρομή μετέχουν 95 μαθητές, 5 καθηγητές συνοδοί και 3 οδηγοί. Στο Γ.Ν. Αθηνών «Ιπποκράτειο» καταγράφηκαν 20 κρούσματα και στο Γ.Ν. Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» 75 (πιθανότατα κάποιοι μαθητές καταγράφηκαν και στα δύο νοσοκομεία).
Η κατασταση της υγείας των μαθητών δεν εμπνέει ανησυχία.

 
Το ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ έχει καταγράψει τα κρούσματα, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες διευθύνσεις υγείας των περιφερειακών ενοτήτων σχετικά με τους χώρους εστίασης όλων των κοινών γευμάτων των μαθητών και έχει ζητήσει τη λήψη δειγμάτων κοπράνων από τους ασθενείς για την αναγνώριση του αιτιολογικού παράγοντα. Ο μικροβιολογικός έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.
Θα πραγματοποιηθεί αναλυτική επιδημιολογική μελέτη (μελέτη σειρών) για την ανεύρεση της αγωγού μετάδοσης (υπεύθυνο τρόφιμο) με σκοπό τη λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων δημόσιας υγείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.