- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

«Επικοινωνία δίχως βία στο σχολείο και την οικογένεια»: Σεμινάριο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής & Εκπαίδευσης(10/2)

Το Infokids.gr συνεχίζει την επιτυχημένη του συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης [2], με το δωρεάν σεμινάριο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα.

Τα κρούσματα βίας στο σχολείο και την οικογένεια ως απόρροια της έλλειψης επικοινωνίας είναι μείζον θέμα, με πολλές προεκτάσεις στον ψυχισμό του παιδιού, κάποιες φορές και ανεπανόρθωτες συνέπειες. Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 19:00, ο Αντώνης Μπέρτος, Ψυχολόγος ΕΚΠΑ – ιδρυτής της πρωτοπόρας ομάδας εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά «Αέρινη Πόλη» θα μιλήσει σε γονείς και εκπαιδευτικούς για τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε για να μην πυροδοτήσουμε τον κύκλο της βίας. Τι είναι ενσυναίσθηση, πώς την αντιλαμβανόμαστε και την επικοινωνούμε, πόσο σημαντικό είναι να ενσωματωθεί στην εκπαίδευση στο σχολείο και στην οικογένεια.

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε εκτενώς για τη βία στα σχολεία, αλλά και στην οικογένεια, έχουν δοθεί αριθμοί, έχουν δημοσιευτεί έρευνες με δεδομένα και θεωρίες, έχουμε πια καταλάβει τι συμβαίνει στα παιδιά στην εποχή μας. Τα κρούσματα βίας υποδεικνύουν ένα τεράστιο έλλειμμα στην επικοινωνία και την ενσυναίσθηση μεταξύ των παιδιών, μεταξύ εκπαιδευτικών και παιδιών, γονέων και παιδιών. Η επικοινωνία όσο κι αν η αγάπη είναι δεδομένη, μαθαίνεται. Με απουσία ενσυναίσθησης, ακόμα και την καλύτερη πρόθεση να έχει κάποιος, ειδικά στη συναναστροφή με τα παιδιά είναι εύκολο να ξεκινήσει ένας φαύλος κύκλος βίας. Ελάτε να συζητήσουμε για το πώς θα καταφέρουμε να σπάσουμε αυτόν τον κύκλο.

Κλείστε θέση για το σεμινάριο «Επικοινωνία δίχως βία στο σχολείο και την οικογένεια», στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και εκπαίδευσης, στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο [email protected].

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα δοθούν Βεβαιώσεις παρακολούθησης.