Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο 23 νέα σχολεία ιδρύθηκαν φέτος για τους μαθητές ειδικής αγωγής - Γνωρίστε τα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια

23 νέα σχολεία ιδρύθηκαν φέτος για τους μαθητές ειδικής αγωγής - Γνωρίστε τα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια

Η δέσμευση του υπουργείου Παιδείας ότι φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην  ειδική επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, τα προγράμματα συνεκπαίδευσης, στη λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης, γίνεται πράξη με τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής.

Το Υπουργείο Παιδείας εκσυγχρονίζει το θεσμικό εκπαιδευτικό πλαίσιο με γνώμονα τις αρχές της ενταξιακής πολιτικής και ταυτόχρονα ενισχύει τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά του δικτύου της ΕΑΕ ιδρύοντας Τμήματα Ένταξης και ΣΜΕΑΕ πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά από οκτώ χρόνια, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, σε 23 ανέρχονται οι νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής που ιδρύθηκαν για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια απραξίας και αδιαφορίας. Ανάμεσα στις νέες σχολικές μονάδες είναι και 9 Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής, σε Αθήνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Μεσολόγγι, Καστοριά, Σκύδρα, Ρέθυμνο, Λουτράκι-Περαχώρα-Αγ. Θεόδωροι, Καλαμάτα.

Η ίδρυση των Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων ενισχύει σημαντικά το υπάρχον δίκτυο των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας, όπως φαίνεται και από τη γεωγραφική κατανομή των σχολικών μονάδων.

tired-teen

Τι είναι τα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια

Τα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια, άνοιξαν φέτος τις πόρτες τους για να δεχτούν τους πρώτους μαθητές τους, που θα φοιτήσουν στην Α τάξη. Ήδη σε πολλά σχολεία χτύπησε το πρώτο κουδούνι, ενώ ένα από τα σχολεία που ετοιμάζεται να δεχτεί τους μαθητές του είναι και το νεοϊδρυθέν Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου στο οποίο κατά το τρέχον σχολικό έτος (2016-2017) θα λειτουργήσουν δυο τμήματα της Α΄ τάξης.

Η ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου έρχεται να ικανοποιήσει ενα χρόνιο και πάγιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Οινιάδες, Αιτωλικό, Ευηνοχώρι), μέρους της περιοχής Ξηρομέρου (Αστακός, Καραϊσκάκη) αλλά και όλης της Ναυπακτίας. Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης του σχολείου:

"Πλέον οι μαθητές των περιοχών αυτών που φοιτούσαν σε άλλες μονάδες Ειδικής Αγωγής και αναγκάζονταν να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα στο επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Αιτ/νίας και όχι μόνο, έχουν την δυνατότητα φοίτησης στο σχολείο μας. Επίσης πολλοί μαθητές που για διαφόρους λόγους σήμερα είναι εκτός σχολικού πλαισίου και ηλικιακά είναι από 12 έως 16 χρονών, έχουν τελειώσει το δημοτικό σχολείο και έχουν από το ΚΕΔΔΥ Αιτ/νιας γνωμάτευση και παραπομπή σε ειδικό πλαίσιο, τους δίνεται πλέον με το νεοϊδρυθέν σχολείο μας η δυνατότητα πρόσβασης στην μάθηση.

Το σχολείο για την φετινή σχολική χρονιά μετά από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή εκπαίδευσης κ. Καζαντζη και του υπεύθυνου παιδείας του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σκαρμούτσου, φιλοξενείται στο υπερσύχρονο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η οριστική μεταστέγαση του σχολείου από την νέα σχολική χρονιά στο σχολικό συγκρότημα που λειτουργεί σήμερα το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου".


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.