Αρχική InfoDad 25.000 παιδιά γεννιούνται ετησίως από ανασφάλιστους γονείς

25.000 παιδιά γεννιούνται ετησίως από ανασφάλιστους γονείς

Δυστυχώς, οι επιπτώσεις της κρίσης στη ζωή μας είναι πολλές και εκτείνονται σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Μία από τις πιο δυσάρεστες ειδήσεις που ανακοινώθηκαν εχτές αναφέρεται στο ότι 25.000 παιδιά γεννιούνται ετησίως στην Ελλάδα από ανασφάλιστους γονείς, όπως προκύπτει από έγγραφο της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερωτήσεων βουλευτών για την εμβολιαστική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών.

Ήδη έχουν διατεθεί 25.000 εμβόλια για την εποχική γρίπη και η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Γενικές Διευθύνσεις των Περιφερειών προκειμένου να καλυφθούν οι αναδυόμενες ανάγκες.

Το έγγραφο της υφυπουργού Υγείας διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με την οποία καταγγέλονταν ότι τα δημόσια νοσοκομεία δεν διαθέτουν εμβόλια για ανασφάλιστους πολίτες.

Την ίδια ώρα, με έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η Βουλή ενημερώνεται ότι το υπουργείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο αναμόρφωσης του πλαισίου υπαγωγής στο πρόγραμμα δωρεάν νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.