Αρχική Infokids Υγεία 3 νέοι λόγοι για να θηλάσεις

3 νέοι λόγοι για να θηλάσεις

Είσαι νέα μαμά και από παντού σε βομβαρδίζουν, ειδήμονες και μη, με τις απόψεις τους περί θηλασμού; Σήμερα, υπάρχουν τρεις νέες έρευνες που στηρίζουν την απόφασή σου να θηλάσεις το μωρό σου:
1. Θα βοηθήσεις στην ομαλή ψυχοσωματική του ανάπτυξη. Μεταξύ μητέρας και παιδιού την ώρα του θηλασμού δημιουργείται πολύ ισχυρό δέσιμο, ικανό να χαρίσει στο παιδί αυτοπεποίθηση, κοινωνικότητα, ευελιξία και χαρά σε όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, αλλά και αργότερα.
2. Θα μειώσεις τις πιθανότητες να εμφανίσεις διαβήτη. Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, κάθε χρόνο μία γυναίκα που θηλάζει μειώνει κατά 5% τον κίνδυνο να παρουσιάσει διαβήτη τύπου 2. Και αυτό επειδή το λίπος που συσσωρεύεται στην περιοχή του στήθους κατά την εγκυμοσύνη, με το θηλασμό αποβάλλεται σταδιακά και ομοιόμορφα, ενώ ρυθμίζεται η ινσουλίνη στον οργανισμό.
3. Θα προστατεύσεις το μωρό σου από τις αλλεργίες αν το θηλάσεις αποκλειστικά για έξι μήνες. Όπως μας λέει η μαία Ιουλία Χατζηδάκη, πριν από την ηλικία των έξι μηνών το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού είναι ελλιπώς αναπτυγμένο και ορισμένα συστατικά των τροφών δεν είναι ανεκτά από τον οργανισμό του. Αυτό είναι πιθανό να του προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.