Αρχική InfoTeens Υγεία 3 στους 4 νέους ηλικίας 14-19 ετών δεν χρησιμοποιούν συστηματικά προφυλακτικό

3 στους 4 νέους ηλικίας 14-19 ετών δεν χρησιμοποιούν συστηματικά προφυλακτικό

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας δείχνει ότι οι νέοι δεν είναι σωστά ενημερωμένοι για την επικινδυνότητα του ελεύθερου σεξ και γι αυτό δεν παίρνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνο Ασκητή, μέσα στο 2011, 47 άτομα πέθαναν από AIDS και ο αριθμός των περιστατικών HIV αυξήθηκε κατά 57%. Η αιτία ενδεχομένως βρίσκεται στην εξασθένιση του φόβου για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως είναι το AIDS, η σύφιλη και η βλεννόρροια.Η έρευνα αποδεικνύει ότι κυρίως οι νέοι αποφεύγουν το προφυλακτικό. Δυστυχώς ακόμα και στην περίπτωση των "μολυσμένων" οίκων ανοχής η πλειοψηφία των "πελατών" ήταν ή παντρεμένοι ή νέα παιδιά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.