Αρχική Γωνιά του μαθητή 3 ασκήσεις για βελτίωση στη γραφή των γραμμάτων

3 ασκήσεις για βελτίωση στη γραφή των γραμμάτων

Μια αρκετά συχνή δυσκολία των παιδιών, όσον αφορά τη γραφή των γραμμάτων, είναι ότι δεν τοποθετούν σωστά τα γράμματα σε σχέση με τις γραμμές του τετραδίου. Έτσι, λοιπόν, βλέπουμε γράμματα που είναι πιο πάνω ή πιο κάτω από τη γραμμή του τετραδίου ή ακόμα και εντελώς στον αέρα!

Η ειδική παιδαγωγός Σοφία Τσιντσικλόγλου προτείνει τρεις πολύ απλές ασκήσεις που βοηθούν στη βελτίωση της γραφής των γραμμάτων και είναι κατάλληλες για παιδιά δημοτικού:

Βάλε τη γραμμή εκεί που πρέπει

Γεμίζουμε ένα λευκό ή χρωματιστό χαρτί χωρίς καθόλου γραμμές με διάφορα γράμματα, μικρά και κεφαλαία. Ζητάμε από το παιδί να τραβήξει τη γραμμή, όπως θα έπρεπε να γράφεται το κάθε γράμμα σε σχέση με τη γραμμή ενός τετραδίου.

Μαγνητικά γράμματα

Αγοράστε ένα σετ από μαγνητικά γράμματα και έναν πίνακα. Τραβήξτε μια γραμμή στον πίνακα και ζητήστε από το παιδί να τοποθετήσει σωστά τα γράμματα πάνω στον πίνακα.

Βρες τα λάθη

Δίνουμε στο παιδί λέξεις, προτάσεις ή ένα μικρό κείμενο με μερικά λάθος γραμμένα γράμματα (σε σχέση πάντα με τη γραμμή του τετραδίου). Γι αυτή την άσκηση θα χρησιμοποιήσουμε χαρτί με γραμμές. Ζητάμε από το παιδί να σημειώσει με ένα μαρκαδόρο τα γράμματα που είναι γραμμένα λάθος. Τέλος, μπορούμε να ζητήσουμε από το παιδί να διορθώσει τα λάθη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.