Αρχική InfoMommy Συμβουλές 3 έξυπνα και φυσικά tips για να καταπολεμήσετε οποιαδήποτε δυσάρεστη οσμή των ποδιών

3 έξυπνα και φυσικά tips για να καταπολεμήσετε οποιαδήποτε δυσάρεστη οσμή των ποδιών

A woman's feet in a bowl of water filled with flower petals

Τα πόδια ενός ανθρώπου για πολλούς λόγους (ιδρώτας, μήκυτες, βακτήρια και πολλά ακόμα) μπορεί να έχουν άσχημη μυρωδιά! Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε καθώς η λύση είναι απλή, εύκολη ακι μέσα στο σπίτι μας!

Υπάρχουν λοιπόν υλικά μέσασε κάθε σπίτι που πέρα των αρχικών ιδιοτήτων τους, μας βοηθάνε να βάλουμε τέλος σε οποιαδήποτε άσχημη μυρωδιά  ταλαιπωρεί τα πόδια μας!

Μπορεί να πιστεύετε ότι είναι μια ιδανική λύση για τώρα που το καλοκαίρι σιγά σιγά μας αφήνει και τα κλειστά παπούτσια έρχονται πάλι στο προσκήνιο αλλά να ξέρετε ότι και το καλοκαίρι τα πόδια μας επίσης υποφέρουν και μάλιστα διπλά!  Αφενός η ζέστη τους προκαλεί πρηξίματα, κακή κυκλοφορία και πόνους κι αφετέρου δημιουργεί δυσάρεστες οσμές.  Στα πόδια μας, άλλωστε, υπάρχουν μισό εκατομμύριο ιδρωτοποιοί αδένες, οι οποίοι συντελούν ώστε τα βήματά μας να γίνονται πιο ευαίσθητα κάτω από υψηλές θερμοκρασίες!

Για  να απαλλαγείτε λοιπόν από τις άσχημες οσμές των ποδιών, προτείνουμε 3 απλά κόλπα που θα σας βοηθήσουν ν ααπαλλαγείτε μια και καλή:

1) Περίπου 2 με 3 φορές  την εβδομάδα, βυθίστε τα πόδια σας σε χλιαρό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει 4-5 φακελάκια μαύρο τσάι, το οποίο διαθέτει στυπτικές ιδιότητες και ελαχιστοποιεί την παραγωγή ιδρώτα.

2)Το ξίδι και συγκεκριμένα το μηλόξιδο έχει την ιδιότητα να δημιουργεί όξινα περιβάλλοντα στα οποία τα βακτήρια αδυνατούν να αναπτυχθούν. Υπόσχεται δηλαδή , να απομακρύνει κάθε είδους δυσάρεστη μυρωδιά από τα πόδια σας! Διαλύστε  1/3 φλ. μηλόξιδο σε μια λεκάνη με ζεστό νερό, βουτήξτε τα πόδια σας σε αυτό το διάλυμα για περίπου15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

3) Σόδα με λεμόνι! Η μαγειρική σόδα εξαφανίζει τις άσχημες οσμές, τα βακτήρια και τους μύκητες ενώ το λεμόνι περιορίζει την εφίδρωση και αφήνει στα πόδια άρωμα φρεσκάδας. Διαλύστε λοιπόν 1/4 φλ. μαγειρική σόδα και το χυμό ενός λεμονιού σε 1 λίτρο ζεστό νερό, ανακατέψτε καλά και βυθίστε τα πόδια σας σε αυτό το διάλυμα για 20 λεπτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.