3 γυναικολογικά προβλήματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κηλίδες αίματος, κνησμός, κράμπες… Συνήθως, οι ενοχλήσεις στην ευαίσθητη περιοχή μας κάνουν να θέλουμε να βάλουμε τις πιτζάμες μας και να κουλουριαστούμε στο κρεβάτι. Και καλά όταν πρόκειται για πόνους περιόδου. Τι γίνεται, όμως, αν τα συμπτώματα επιμένουν; Ο Dr. Νικόλαος Ναούμ Μ.D. Μαιευτήρας Χειρουργός – Γυναικολόγος αποκρυπτογραφεί τρία γυναικολογικά προβλήματα που δεν είναι αυτό που φαίνονται εκ πρώτης όψεως.

Τα συμπτώματα: Έντονη έμμηνος ρύση ή και επώδυνες κράμπες που διαρκούν για τουλάχιστον επτά ημέρες, κοιλιακό άλγος ή φούσκωμα

Πιθανό πρόβλημα: Ινομυώματα μήτρας

Πρόκειται για μη καρκινικές αυξήσεις που βρίσκονται συνήθως στα τοιχώματα της μήτρας. Μολονότι πολλοί πιστεύουν ότι τα ινομυώματα μήτρας επηρεάζουν τις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, η αλήθεια είναι ότι κάνουν την εμφάνισή τους πιο συχνά στη δεκαετία μεταξύ 30 και 40 ετών. Η πλειοψηφία των συγκεκριμένων ινομυωμάτων έχει διάμετρο περίπου 4 εκατοστά (όμοια με μπαλάκι του γκολφ), αλλά κάποια μπορεί να φτάσουν και στο μέγεθος ενός γκρέιπφρουτ.

Περίπου 75% των γυναικών με ινομυώματα μήτρας δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν χρειάζονται θεραπεία. Αλλά όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται, ενδέχεται να είναι πολύ δυσάρεστα και να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής. Η έντονη έμμηνος ρύση μπορεί σε σοβαρές περιπτώσεις να οδηγήσει ακόμη και σε αναιμία, ενώ τα ινομυώματα που μπλοκάρουν τις σάλπιγγες ή τη μήτρα, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα στειρότητα, αποβολές και πρόωρο τοκετό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr