3 πράγματα που αλλάζουν στο σεξ αφότου γεννήσεις

Couple-in-bedΗ αρνητική στάση των γυναικών για σεξουαλική επαφή μετά την απόκτηση παιδιού μπορεί να οφείλεται στους παρακάτω λόγους:

Γράφει ο Ζήσης Παπαθανασίου, Επίκουρος καθηγητής Γυναικολογίας – Ανδρολόγος, Διευθυντής Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

1. Αλλαγή ρόλων

Η ζωή ενός ζευγαριού αλλάζει ουσιαστικά όταν κάνει την είσοδό του το νέο μέλος. Εκτός από σύντροφοι – εραστές γίνονται και γονείς. Ο ρόλος του γονιού, ιδιαίτερα το πρώτο διάστημα που είναι και η περίοδος προσαρμογής σε μια καινούργια κατάσταση, είναι ιδιαίτερα κουραστικός για τη μητέρα, η οποία αναλαμβάνει σχεδόν εξ’ ολοκλήρου τη φροντίδα του μωρού. Το συνεχές άγχος να φροντίσει το μωρό, καθώς και η σωματική κούραση που αισθάνεται, είναι ανασταλτικοί παράγοντες για την ερωτική διάθεση της γυναίκας. Η γυναίκα συχνά αγχώνεται γιατί πρέπει να προγραμματίσει τη χρονική στιγμή που θα βρεθεί ερωτικά με το σύντροφό της (π.χ. όταν το μωρό κοιμάται) και η προετοιμασία αυτή μπορεί να λειτουργεί αρνητικά στον ψυχισμό της τελικά.
Ακόμα πιο συχνά, η μητέρα αφοσιώνεται στη φροντίδα και την ανατροφή του παιδιού και βάζει σε δεύτερη μοίρα το σύζυγο και τις προσωπικές στιγμές του ζευγαριού. Τελικά, το ενδιαφέρον για τη μητρότητα επικαλύπτει το ενδιαφέρον για τη σεξουαλικότητα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr