- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

3 συνταγές για παγωτό ΧΩΡΙΣ ζάχαρη που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά

Η θερμοκρασία έχει ανέβει, τα παγωτά [1] έχουν δικαίως την τιμητική τους και τα πιτσιρίκια μας αρχίζουν να μας ζητούν να φάνε το γλυκό αυτό πειρασμό. Η καλύτερη στιγμή για να δώσετε στο παιδί ένα παγωτό είναι κατά την πρωινή ή απογευματινή του βόλτα.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 3 συνταγές για σπιτικό παγωτό χωρίς ζάχαρη [2] που θα ενθουσιάσουν μικρούς αλλά και μεγάλους.

Παγωτό μπανάνα με βανίλια

Υλικά:

3 μπανάνες

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

300 ml κρέμα γάλακτος

2 κρόκοι

60 γρ. ζάχαρη

1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια. Ρίχνουμε σε βαθύ μπολ τις μπανάνες, τον χυμό λεμονιού και 150 ml κρέμα γάλακτος και τα πολτοποιούμε με το μπλέντερ. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Σε χωριστό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη βανίλια ώστε να αφρατέψουν καλά και να πάρουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Ανακατεύουμε τον πουρέ μπανάνας με τους χτυπημένους κρόκους και προσθέτουμε τη σαντιγί. Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το αφήνουμε για περίπου 5 ώρες στην κατάψυξη.

Παγωτό μπανάνα και φράουλα

Υλικά:

2 μπανάνες ώριμες

2 κ.σ. μέλι

1/2 κ.γ. βανίλια υγρή

170 ml γάλα καρύδας

350 γρ. φράουλες,

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις μπανάνες και τις φράουλες σε μικρά κομματάκια και τα βάζουμε στη κατάψυξη αποβραδίς. Βάζουμε επίσης το γάλα καρύδας στο ψυγείο,να είναι καλά παγωμένο ή για λίγη ώρα στη κατάψυξη. 10′-15′ πριν φτιάξω το παγωτό, βγάζουμε τα φρούτα απ’τη κατάψυξη. Στη συνέχεια τα αλέθουμε, σε δύο δόσεις στο multi. Καταψύξτε και σερβίρετε.

Παγωτό με αβοκάντο και μέλι

Υλικά
  • 3 αβοκάντο ώριμα
  •  800 ml γάλα καρύδας
  • 3/4 κούπας μέλι
Εκτέλεση

 Βάζουμε το γάλα καρύδας στο ψυγείο για μία ολόκληρη νύχτα. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και προσθέτουμε τη σάρκα του αβοκάντο στο multi. Βγάζουμε το γάλα καρύδας από το ψυγείο, με ένα κουτάλι αφαιρούμε το στέρεο μέρος του γάλακτος και το προσθέτουμε στο multi. Προσθέτουμε το μέλι στο multi και χτυπάμε το μίγμα σε μέτρια με υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι και το βάζουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον. Πριν σερβίρουμε το παγωτό, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 10-15 λεπτά.