Αρχική InfoMommy Υγεία 30 λεπτά γυμναστική την ημέρα μας προστατεύει από καρκίνο της μήτρας

30 λεπτά γυμναστική την ημέρα μας προστατεύει από καρκίνο της μήτρας

exercise_2190595b

Σε μία πρόσφατη μελέτη στη Βρετανία, οι επιστήμονες διαπίστωσαν σημαντικά στοιχεία για το πώς μπορούμε να προλάβουμε τον καρκίνο της μήτρας.

Ερευνητές στο Imperial College του Λονδίνου συγκέντρωσαν και επανεξέτασαν όλες τις επιστημονικές έρευνες για τον καρκίνο της μήτρας, τη διατροφή , τη σωματική δραστηριότητα και το σωματικό βάρος.

Ο καρκίνος της μήτρας πλήττει κυρίως τις γυναίκες άνω των 60 ετών. Ο καρκίνος του ενδομητρίου είναι η τέταρτη πιο συχνή μορφή καρκίνου που εμφανίζεται σε γυναίκες.

Η επικεφαλής γιατρός Ελίζα Μπαντέρα διαπίστωσε ότι : « Ο καρκίνος του ενδομητρίου είναι από τις πιο κοινές μορφές καρκίνου μεταξύ των γυναικών , αλλά ένα σημαντικό ποσοστό των περιπτώσεων θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την γυμναστική και την διατήρηση ένα υγιούς βάρους".

Τι συμβουλεύει όμως η Ομάδα να κάνουμε ώστε να προλάβουμε την εμφάνιση της ασθένειας;

Συγκεκριμένα, η ομάδα θεωρεί ότι κάνοντας καθημερινά, τουλάχιστον μισή ώρα γυμναστικής, προσέχοντας συγχρόνως το σωματικό μας βάρος, οι ορμόνες θα διατηρηθούν σε υγιή επίπεδα και το ανοσοποιητικό μας θα ενισχυθεί.

Εξάλλου, και το Παγκόσμιο Ταμείο Έρευνας του Καρκίνου συνιστά να διατηρούμε το σωματικό βάρος μας στα σωστά επίπεδα και να γυμναζόμαστε τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινώς .

Η εξήγηση βρίσκεται στις ορμόνες που απελευθερώνουν τα λιπαρά κύτταρα, οι οποίες με τη σειρά τους επηρεάζουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων μορφών καρκίνου .

Κορίτσια, τι λέτε; Ξεκινάμε γυμναστήριο; Άμεσα!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.