Κλασικός Αθλητισμός για παιδιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Ενα χρόνο ανοιχτό για το κοινό συμπλήρωσε το Παναθηναϊκό Στάδιο με περισσότερους από 83.000 επισκέπτες. Από αυτούς οι 26.725 είναι μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος χρόνος επαναλειτουργίας του Παναθηναϊκού Σταδίου, το οποίο μετά από πολύ καιρό, άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό στις 15 Απριλίου του 2010, ύστερα από ενέργειες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Προέδρου της Σπύρου Καπράλου.

Τον πρώτο χρόνο το επισκέφτηκαν 83.000 άτομα, Έλληνες και ξένοι, με αποτέλεσμα να έχει μεταβληθεί γρήγορα σε έναν από τους δημοφιλείς προορισμούς στην Αθήνα, με ιστορικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο εφαρμόζεται το πρόγραμμα Kidsʼ Athletics, ένα πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον ΣΕΓΑΣ.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της ΔΟΕ, έχει χορηγό το Ίδρυμα Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου και υποστηρίζεται από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, για το οποίο έχει βραβευτεί η ΕΟΕ από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην παιδευτική αξία του αθλητισμού ,στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων και έχει ως στόχο να φέρει τα παιδιά των ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον κλασσικό αθλητισμό ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Στην πιλοτική εφαρμογή του, από τις 26 Απριλίου μέχρι και τις 21 Μαΐου 2010 συμμετείχαν 2.300 μαθητές, ενώ συνεχίστηκε και στην τρέχουσα σχολική περίοδο και μέχρι το τέλος του, στις 20 Μαΐου 2011 αναμένεται να έχουν επισκεφθεί το Παναθηναϊκό Στάδιο, περισσότερα από 100 σχολεία με 5.500 μαθητές συνολικά.

Στη συνέχεια το Kid’s Athletics θα μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής στην Αρχαία Ολυμπία, από τις 23 έως και τις 27 Μαΐου 2011 και θα συμμετάσχουν 1.100 μαθητές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος.

Το Παναθηναϊκό Στάδιο είναι ανοιχτό και τις επτά μέρες της εβδομάδας, από τις 08:00 έως τις 19:00 και προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία σε όλους τους επισκέπτες του.