Αρχική InfoSchool Λύκειο 33 μαθητές μετρούν τ' άστρα

33 μαθητές μετρούν τ' άστρα

Η τρίτη και τελική φάση του 16ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου, στο Βόλο, με τη συμμετοχή 33 μαθητών λυκείου απ' όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν πέντε Δραμινοί μαθητές, η Δέσποινα Παζούλη από το 3ο Λύκειο της Δράμας, η Δανάη Αζά από το 2ο Λύκειο, οι Παρασκευάς Τζιτζιμπάσης και Δημήτριος Κουτρόπουλος του Λυκείου Δοξάτου και ο Ιωσήφ Λαζαρίδης από το 4ο Λύκειο Δράμας. Ο πρώτος μαθητής και η πρώτη μαθήτρια της τρίτης φάσης θα ταξιδέψουν δωρεάν στις ΗΠΑ και θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της ΝΑΣΑ στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα, όπου θα παραμείνουν για δέκα μέρες.
Επίσης, οι δέκα πρώτοι μαθητές της τρίτης φάσης (που φέρει τον τίτλο «Ιππαρχος») θα διαγωνιστούν και πάλι στην τέταρτη φάση «Πτολεμαίος», η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Βόλο. Πέντε διακριθέντες της συγκεκριμένης διοργάνωσης θα ενταχθούν στην Ολυμπιακή Ομάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής της Ελλάδας και θα μεταβούν στο Γκντανσκ της Πολωνίας το Σεπτέμβριο για να λάβουν μέρος στην 5η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής.

Η αστρονομία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον αρκετών μαθητών σε σχολεία του νομού Δράμας, όπου έχει ιδρυθεί και ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας «Πήγασος». Ο σύλλογος δραστηριοποιείται στο Νικηφόρο και έχει μέλη απ' όλο το νομό.

Πηγή: Αγγελιοφόρος


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.