Αρχική InfoMommy Πολιτισμός - Σεμινάρια Σεμινάρια 34ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής στο Κολλέγιο Αθηνών (8-9/11)

34ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Παιδιατρικής στο Κολλέγιο Αθηνών (8-9/11)

last_h_633_451Το 34ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της Β΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής θα διεξαχθεί το Σάββατο και την Κυριακή 8 & 9 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο του Κολλεγίου Αθηνών.

Ο σημερινός, σύνθετος και διαρκώς μεταβαλλόμενος τρόπος ζωής έχει πολλαπλές επιδράσεις στη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου από την προγεννητική ακόμα περίοδο. Γνωστοί και διακεκριμένοι ομιλητές θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν, με βάση τα πιο πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, πώς το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής στις ανεπτυγμένες κοινωνίες επηρεάζουν την εκδήλωση χρόνιων νοσημάτων με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ανάλυση της επίδρασης της σύγχρονης ζωής στο ανοσιακό σύστημα αλλά και στην έκφραση του γονιδιώματος. Θα περιγραφούν οι προοπτικές που αποκαλύπτονται από τη σύγχρονη έρευνα για νέες θεραπείες και κυρίως για πρόληψη με στόχο την καλή υγεία και την υψηλή ποιότητα ζωής. Θα συζητηθούν, επίσης, οι πιο πρόσφατες γνώσεις σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και σωστή αντιμετώπιση συχνών χρόνιων νοσημάτων της παιδικής και εφηβικής ηλικίας αλλά και οι σύγχρονες, παλιές και αναδυόμενες απειλές από λοιμώδεις παράγοντες.

Σας περιμένουμε να συμμετέχετε ενεργά, όπως κάθε χρόνο, με τις ερωτήσεις, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας και να συμβάλετε στην επιτυχία και της φετινής εκδήλωσης. Για να κατεβάσετε το τελικό πρόγραμμα πατήστε εδώ.

Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών
Στεφάνου Δέλτα 15, Π. Ψυχικό
Α΄ είσοδος Φιλοθέης


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.