Αρχική InfoMommy Νέα 35 κορίτσια θα σωθούν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας με εμβόλια που δώρισε Λουξεμβουργιανή 90χρονη

35 κορίτσια θα σωθούν από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας με εμβόλια που δώρισε Λουξεμβουργιανή 90χρονη

21_6_2013_dorea_emvolion

Πράξη πρωτόγνωρης ανθρωπιάς και απαράμιλλης αξιοσύνης επέδειξε 90χρονη λουξεμβουργιανή  που κατέθεσε τις οικονομίες "μιας ζωής" για να εμβολιαστούν και να σωθούν ανασφάλιστα παιδιά από θανατηφόρα λοιμώδη νοσήματα, στα πλαίσια της Εκστρατείας Παιδικού Εμβολισμού που υλοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Η 90χρονη διαμένει σε οίκο ευγηρίας του Λουξεμβούργου και μόλις ενημερώθηκε για το εργο που επιτελεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής  από τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου κο Christian BIEVER και την εθελόντρια Παιδοψυχίατρο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Λαδοπούλου, συγκινήθηκε και θέλησε να συμμετέχει με όλες τις οικονομίες, ποσό 28.000 ευρώ, που είχε συγκεντρώσει από το επάγγελμα της οικιακής βοηθού που ασκούσε επί πολλά χρόνια.

Το ποσό αυτό, μέσω της Λουξεμβουργιανής Πρεσβείας, κατατέθηκε σε Φαρμακαποθήκη, η οποία τιμολόγησε τα απαραίτητα βάσει των αναγκών της εκστρατείας εμβόλια, και τελικά παρέδωσε στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής 631 εμβόλια, τα οποία προορίζονται για τον εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών που είναι χωρίς στοιχειώδη εμβολιαστική κάλυψη.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, τα 103 από τα 631 εμβόλια θα σώσουν 35 ανασφάλιστα κοριτσάκια από τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, με το σχήμα πλήρους εμβολιαστικής κάλυψης των τριών δόσεων του εμβολίου του ιού HPV. Τα υπόλοιπα εμβόλια αφορούν τον πνευμονιόκοκκο, την ανεμοβλογιά, τη διφθερίτιδα, τον κοκίτη, τον τέτανο, την πολιομυελίτιδα, τον αιμόφιλο, αλλά και εμβόλια του αναμνηστικού εμβολιαστικού προγράμματος catch-up εφήβων και ενηλίκων.

Με ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους ευρωπαίους συμπολίτες του Λουξεμβούργου που στήριξαν τόσο σημαντικά το έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, αλλά και ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τη Λουξεμβουργιανή Πρεσβεία για τη διαμεσολάβηση της, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης δήλωσε: "Με μεγάλη χαρά και τιμή αποδεχόμαστε τα εμβόλια της λουξεμβουργιανής αυτής δωρεάς, ως ένδειξη αλλά και απόδειξη του ότι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, οι ανώτεροι, οι αληθινοί, με υψηλό το φρόνημα της αυτοθυσίας και της αλληλεγγύης. Τους ευχαριστούμε. Γιατί ο οβολός αυτός της χήρας, είναι αυτός που θα σώσει εκατοντάδες παιδιά."

Η εμβολιαστική εκστρατεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 και θα διακοπεί τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω υψηλής θερμοκρασίας, θα συνεχιστεί αρχές Σεπτέμβρη 2013.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.