Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών 37χρονη γιατρός που πέρασε καρκίνο του μαστού, έφερε στον κόσμο υγιέστατα δίδυμα

37χρονη γιατρός που πέρασε καρκίνο του μαστού, έφερε στον κόσμο υγιέστατα δίδυμα

twins

Από τον Δρ. Βασίλειο Αθανασίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, MD, Ph.D.
Πρόκειται για μια κοπέλα 37 χρονών, ιατρό, η οποία σε ηλικία 30 ετών παρουσίασε καρκίνο του μαστού. Ακολουθήθηκε η ενδεδειγμένη χειρουργική θεραπεία, ακτινοθεραπεία και φαρμακευτική αγωγή. Σε ηλικία 37 ετών αποφασίζεται εξωσωματική γονιμοποίηση λόγω γυναικείου και ανδρικού παράγοντα (ενδομητρίωση και ολιγοασθενοσπερμία).

Λόγω του ιστορικού του καρκίνου του μαστού δεν θεωρήθηκε κατάλληλο να ακολουθήσει κλασσική ορμονική θεραπεία με φαρμακευτική διέγερση των ωοθηκών. Έτσι σαν μόνη λύση τεκνοποίησης πρόβαλε η εξωσωματική γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο.

Πράγματι στον πρώτο φυσικό κύκλο λάβαμε ένα ωάριο το οποίο κρυοσυντηρήθηκε. Ακολούθησε ένας δεύτερος φυσικός κύκλος όπου λάβαμε ένα δεύτερο ωάριο το οποίο γονιμοποιήσαμε. Η εμβρυομεταφορά έγινε σε στάδιο βλαστοκύστης . Επετεύχθη δίδυμος κύηση και πριν από 3 εβδομάδες γεννήθηκαν δύο υγιέστατα παιδάκια ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Το περιστατικό αυτό αποτελεί ελπίδα για όλες τις γυναίκες οι οποίες έχουν παρουσιάσει καρκίνο του μαστού στο παρελθόν. Και η ελπίδα είναι διπλή, η πρώτη είναι το γεγονός ότι ο καρκίνος όταν εντοπισθεί σε πρώιμα στάδια θεραπεύεται και το δεύτερο ευέλπιδο μήνυμα είναι ότι αυτές οι γυναίκες μπορούν να γίνουν μητέρες.
*η φωτογραφία δεν είναι πραγματική, είναι αρχείου για λόγους προσωπικών δεδομένων
Δρ. Βασίλειος Αθανασίου Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, MD, Ph.D. Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών

Κέντρο Εξωσωματικής Αθηνών IVF ATHENS CENTER  Λ. Κηφισίας 5, Μαρούσι
URL: www.ivfathenscenter.gr e: info@ivfathenscenter.gr
Fcb: www.facebook.com/ivfathenscenter?fref=ts
Τηλ : 210 68 59 500 / 502


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.