Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία 3D παιχνίδι καταπολεμά την εφηβική κατάθλιψη!

3D παιχνίδι καταπολεμά την εφηβική κατάθλιψη!

Νεoζηλανδοί ερευνητές έχουν αναπτύξει ένα βιντεοπαιχνίδι για την καταπολέμηση της εφηβικής κατάθλιψης. Ο λόγος για το Sparx στο οποίο γίνεστε avatar και διαβαίνετε τους επτά τόπους με τις Δυσκολίες της Ζωής. Αντιδράτε με σύνεση, καλή σκέψη και ικανά αντανακλαστικά ώστε να εκμηδενίζετε μια προς μια τις φοβίες, την αδράνεια, την απαισιοδοξία, την άρνηση, την ηττοπάθεια.

Όπως αναφέρει η Γαλλική Figaro, διαπιστώθηκε ότι το παιχνίδι, που βασίζεται σε τεχνικές γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας, μειώνει τα συμπτώματα κατάθλιψης και στρες στους νεαρούς χρήστες κατά το ένα τρίτο.Το 44% από αυτούς που πέρασαν τέσσερις τουλάχιστον πίστες από τις επτά συνήλθε σημαντικά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε όσους ακολουθούσαν ψυχανάλυση ήταν 26%.
Μεγάλη ικανοποίηση σχετικά με το παιχνίδι δήλωσαν και οι έφηβοι που το δοκίμασαν αφού προηγουμένως είχαν ακολουθήσει συνεδρίες της παραδοσιακής ψυχοθεραπείας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.