3η Ανοιξιάτικη Γιορτή Παιδικού Βιβλίου και Χειροτεχνίας: Παιδιά, υποδεχόμαστε την άνοιξη με διασκεδαστικές δραστηριότητες (13-14/4)

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υποδεχόμαστε την Άνοιξη με όμορφες δραστηριότητες, ανοιξιάτικες κατασκευές, δρώμενα και παρουσιάσεις βιβλίων. Γνωρίζουμε συγγραφείς και ηθοποιούς που μας αφηγούνται τις ιστορίες τους και γινόμαστε όλοι μια όμορφη παρέα.

Έκθεση παιδικού βιβλίου, θεατρικό παιχνίδι, αφηγήσεις παραμυθιών, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις και όχι μόνο!

Από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ

Γινόμαστε Αρχαιολόγοι για μια μέρα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την ομάδα Digit

Τα ατομικά ανασκαφικά τετράγωνα του Digit θα ταξιδέψουν από την Αρχαία Ολυμπία στον υπέροχο και φιλόξενο χώρο Πολιτιστικού Κέντρου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί από την αρχαιολόγο του Digit, Έλενα Αλέξη και είναι κατάλληλο για παιδιά από 4 ετών.

Οι μικροί αρχαιολόγοι θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο της αρχαιολογίας, θα γνωρίσουν τις πρακτικές της ανασκαφής, θα ανασκάψουν, θα μάθουν την ιστορία των ευρημάτων τους, θα γράψουν τα ημερολόγιά τους και θα ζωγραφίσουν!

Στο τέλος του προγράμματος το κάθε παιδί θα ζωγραφίσει τον δικό του Αμφορέα με ειδικές τεχνικές.

Εργαστήρια κατασκευών

  1.  Εργαστήρι πασχαλινής  λαμπάδας

Με χρωματιστά κεριά, κορδέλες, δαντελίτσες, κουμπάκια και απίθανα ξύλινα στολίδια θα δημιουργήσουμε τις πιο όμορφες λαμπάδες!

  1. Εργαστήρι decoupage

Μήπως ήρθε η ώρα να μεταμορφώσουμε τα κουνελάκια και τα αβγουλάκια από papie masche σε έργα τέχνης με την τεχνική του decoupage ή με silk clay(ελαφρύς πηλός);

  1. Eργαστήρι διακόσμησης

Τι θα έλεγες να διακοσμήσεις το γιορτινό τραπέζι με ένα πασχαλινό φωτιστικό με κερί ρεσώ;

Φέτος στηρίζουμε το έργο της «Αγκαλιάς»

(Σύλλογος προστασίας του αγέννητου παιδιού)

 Η Αγκαλιά με ανιδιοτέλεια, αγάπη και σεβασμό συμπαραστέκεται στις γυναίκες εκείνες έγγαμες ή άγαμες, που διάφοροι λόγοι, κυρίως εγκατάλειψης, κακοποίησης, αλλά και κοινωνικοοικονομικοί, τις πιέζουν να οδηγηθούν στην βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου – παιδιού τους. Προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό στη μητέρα του ηθική και υλική στήριξη.

Γενικές πληροφορίες

Τα εργαστήρια θα λειτουργούν:

Σάββατο 13 Απριλίου &  Κυριακή 14 Απριλίου 12:00μ – 8:00μμ

Για τη συμμετοχή σας στα εργαστήρια πληρώνετε μόνο τα υλικά που θα επιλέξετε.

Έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια για Σάββατο ή Κυριακή στο 2106828809.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης

Μ. Βασιλείου 15, Αθήνα,  (5 λεπτά από το μετρό Κεραμεικός).