3 προτάσεις εξόδου για να διασκεδάσετε οικογενειακώς αύριο (5/1)

Οι διακοπές των Χριστουγέννων βαίνουν προς το τέλος τους. Την Δευτέρα, οι μαθητές όλων των ηλικιών θα επιστρέψουν στα θρανία και ασχοληθούν εκ νέου με τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα του σχολείου. Πολλοί έχουν κανονίσει ήδη μια σύντομη οικογενειακή απόδραση με αφορμή και τον εορτασμό των Φώτων.

Αν εσείς δεν σκοπεύετε να εγκαταλείψετε την πολη, τότε αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις προτεινόμενες 3 εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα αύριο (5/1) και οι οποίες συνδυάζουν μάθηση, παιχνίδι και διασκέδαση για όλη την οικογένεια!

Σας τις συστήνουμε ανεπιφύλακτα!

Αφήγηση Παραμυθιών: «Μύθοι που ταξιδεύουν στον χρόνο» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στην κεντρική αίθουσα του Βωμού η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και ο μουσικός Γιάννης Ψειμάδας θα μας ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο, με ιστορίες που αγαπήθηκαν τόσο από τους αρχαίους Έλληνες όσο και από τους Ρωμαίους, αποκτώντας τη δική τους ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια λογοτεχνική παράδοση.

Πότε: Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, ώρα 12:00, για ενήλικες και παιδιά από 8 ετών και άνω.


Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου για την είσοδο στο μουσείο

 Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,

Πατησίων 44, Αθήνα

213214 4891

Παιχνίδι θησαυρού για όλη την οικογένεια: “Ταξίδι στο Διάστημα” στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο

Tην Παρασκευή 5 Ιανουαρίου, στις 11:00 το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο προσκαλεί γονείς και παιδιά να συμμετάσχουν σε ένα  “διαστημικό” παιχνίδι θησαυρού για όλη την οικογένεια!  Ελάτε να ταξιδέψουμε στους πλανήτες του Ηλιακού μας Συστήματος και να διασκεδάσουμε! Γιατί η γνωση για μας είναι βιωματική και το παιχνίδι εργαλείο εκπαίδευσης.

Πληροφορίες – Κρατήσεις Θέσεων: 2103490055, 2103490112, drasi.noa@gmail. com

Το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου βρίσκεται στον ιστορικό χώρο του ΕΑΑ στο Θησείο στην κορυφή του λόφου Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης

Oικογενειακά Εργαστήρια: “Τα οικογενειακά πορτρέτα του 2018!” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Πάρκο επιφυλάσσει εκπλήξεις! Υπαίθριοι ζωγράφοι φορώντας χάρτινο σκούφο και κασκόλ από ξερά φύλλα, είναι έτοιμοι να φιλοτεχνήσουν το οικογενειακό σας πορτρέτο. Δεν χρησιμοποιούν μολύβια και γόμες, αλλά κομμένα χαρτιά, αυτοσχέδια πινέλα, σφραγίδες και πολλά άλλα εργαλεία και υλικά, ειδικά διαμορφωμένα ώστε να δημιουργήσουν τις πιο ιδιότυπες προσωπογραφίες που θα στολίσουν το σαλόνι σας!

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Playroom

Για οικογένεις ανά 15’/ζωγράφο

Είσοδος ελεύθερη

Πότε: Παρασκευή 05/01 | 11.00-14.00

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Λεωφ. Συγγρού 364,

21 6809 1000