Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών 3χρονο κοριτσάκι πνίγηκε από μικροσκοπικό παιχνίδι σε σοκολατένιο αυγό

3χρονο κοριτσάκι πνίγηκε από μικροσκοπικό παιχνίδι σε σοκολατένιο αυγό

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα 3χρονο κοριτσάκι στη Γαλλία, όταν πνίγηκε από το μικροσκοπικό παιχνίδι που βρισκόταν μέσα στο σοκολατένιο αυγό που της αγόρασε η μαμά της. Πιο συγκεκριμένα, η μικρή βρισκόταν με τη μητέρα της στο προάστιο Saing-Elix-le-Château στην Τουλούζη όταν συνέβη το δυσάρεστο συμβάν.

Σύμφωνα με τις αρχές, η μικρή έβαλε το παιχνίδι στο στόμα της και αυτό έφραξε τον αεραγωγό της εμποδίζοντας την αναπνοή της. Οι διασώστες που κλήθηκαν στο σημείο κατάφεραν να επαναφέρουν προσωρινά το κοριτσάκι στη ζωή, ωστόσο ο εγκέφαλός της είχε πληγεί ανεπανόρθωτα από την έλλειψη οξυγόνου.

Τα σοκολατένια αυγά συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο δημοφιλή γλυκίσματα για τα μικρά παιδιά σε πολλές χώρες, εξαιτίας του «δώρου-έκπληξη» που κρύβουν στο εσωτερικό τους. Τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν οδηγίες που προειδοποιούν τους γονείς ότι τα παιχνίδια που περιέχουν, λόγω του μικρού τους μεγέθους, είναι επικίνδυνα για παιδιά μέχρι των τριών ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σοκολατένια αυγά έχουν απαγορευθεί στις ΗΠΑ, μαζί με διάφορα άλλα προϊόντα που περιέχουν μικροσκοπικά παιχνίδια, καθώς θεωρείται ότι παρουσιάζουν υψηλό πνιγμού κίνδυνο για τα νήπια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.