Αρχική Infokids Συνταγές 5 φανταστικές συνταγές για να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε ψάρια και θαλασσινά

5 φανταστικές συνταγές για να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε ψάρια και θαλασσινά

Πολλά παιδιά μισούν το ψάρι και δεν θέλουν ούτε καν να το μυρίσουν- πόσο μάλλον να το φάνε. Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 υπέροχες συνταγές που το μυστικό τους είναι ότι τα ψάρια και τα θαλασσινά παρουσιάζονται καμουφλαρισμένα και τα πιτσιρίκια είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ενθουσιαστούν από τη γεύση τους και θα τα φάνε με μεγάλη ευχαρίστηση.

Χταποδοκεφτέδες

Υλικά:

1 µικρό χταπόδι (περίπου 600 - 700 γρ.)

2 ξερά κρεµµύδια, κοµµένα  σε χοντρές ροδέλες

4 - 5 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο µέρος)

5 κλωνάρια µαϊντανός, ψιλοκοµµένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

5 κλωνάρια µάραθος, ψιλοκοµµένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

1 σκελίδα σκόρδου, λιωµένη

πιπέρι

περίπου 1/2 φλιτζ. τσαγιού τριµµένο τριμμένη φρυγανιά

ελαιόλαδο για τηγάνισµα

Eκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα στρώνουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού και από πάνω βάζουμε το χταπόδι με την κουκούλα προς τα κάτω. Δεν βάζουμε νερό (το χταπόδι θα βγάλει τα δικά του υγρά). Σκεπάζουμε και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι το χταπόδι να μαλακώσει. Αν μείνει ζουμί από το χταπόδι, το κρατάμε για άλλο μαγείρεμα .Βγάζουμε το χταπόδι (πετάμε τα κρεμμύδια), το κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε σε δόσεις το χταπόδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα μυρωδικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι και τα λιώνουμε μέχρι να γίνουν πολτός. Πιπερώνουμε και προσθέτουμε τη τριμμένη φρυγανιά. Ζυμώνουμε καλά - πρέπει το μείγμα να γίνει σφιχτό και να μην κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει. Πλάθουμε κεφτέδες μικρούς και τους αλευρώνουμε. Τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να ροδίσουν. Τους βγάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Σουβλάκια Γαρίδας

Υλικά

16 γαρίδες  καθαρισμένες από κεφάλια και κέλυφη

Για την μαρινάδα

1 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι

20 ml φρέσκος χυμός λεμονιού

40 ml ελαιόλαδο

1/2 κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ

1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένη γλυκιά πάπρικα

αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στη λειτουργία του αέρα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά από το μείγμα.Βάζουμε τις γαρίδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε περίπου για 3 – 4 λεπτά (όχι περισσότερο, για να μη στεγνώσουν οι γαρίδες). Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.

Καλαμαράκια Τηγανητά με Καλαμποκάλευρο

Υλικά 

500 γρ. καλαµαράκια, σε ροδέλες (καθαρισµένα, πλυµένα και καλά στραγγισµένα)

ηλιέλαιο για το τηγάνισµα

αλάτι

για το πανάρισμα

8 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του

80 ml νερό

8 κ.σ. καλαµποκάλευρο

Εκτέλεση:

Φτιάχνουµε χυλό ανακατεύοντας το αλεύρι µε το νερό. Βουτάµε τα καλαµάρια στον χυλό και έπειτα τα πανάρουµε µε το καλαµποκάλευρο. Τα ρίχνουµε λίγα λίγα στο καυτό λάδι. Αυτού του είδους το πανάρισµα δηµιουργεί τα πιο τρυφερά σε υφή καλαµαράκια. Μόλις ροδίσουν, τα βγάζουµε µε τρυπητή κουτάλα και τα ακουµπάµε σε σχάρα, στρωµένη µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζουµε µε αλάτι και σερβίρουµε.

Μπακαλιαρομπουκίτσες με θυμάρι

Υλικά:

1 φύλλο παστό μπακαλιάρο
1-2 κούπες αλεύρι
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα
2 κ. σ. θυμάρι
πιπέρι και αλάτι αν χρειαστεί
ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτελέση

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για περισσότερο από μία ημέρα αλλάζοντάς του διαρκώς το νερό. Μπορούμε να δοκιμάσουμε για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ξαλμυριστεί.Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε μικρές μπουκίτσες και τις στίβουμε καλά. Χτυπάμε καλά το αυγό με το γάλα και το πιπέρι. Στο αλεύρι ανακατεύουμε το θυμάρι. Παίρνουμε μπουκίτσες μπακαλιάρου τις βουτάμε στο αυγό με το γάλα, μετά στο αλεύρι με το θυμάρι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Θαλασσινά κεφτεδάκια

Yλικά:

200 γραμ καθαρισμένα καλαμαράκια

200 γραμ καθαρισμένες σουπιές

200 γραμ καθαρισμένο χταπόδι

2 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα

3-4 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

2 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό

200 γραμ ψωμί μουλιασμένο

1 φλιτζ τσαγιού κόκκινο κρασί

4 κουτ σούπας ξύδι

1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο

1 κουτ σούπας ρίγανη

Αλάτι

πιπέρι

Τριμμένη γαλέτα

Εκτέλεση:

Με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβετε σε μικρά κομμάτια το χταπόδι, τα καλαμαράκια και τις σουπιές. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, το μουλιασμένο ψωμί στυμένο και διαλυμένο, ρίχνετε τον μισό μαϊντανό, τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, το κόκκινο κρασί και το ξύδι, το λάδι και πασπαλίζετε με τη ρίγανη. Αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά το μίγμα με τα χέρια και το βάζετε στο μπλέντερ του μίξερ σας λίγο-λίγο και το αλέθετε μέχρι να γίνει ένα πολτός. Τον αδειάζετε σε ένα άλλο μπολ.

Μόλις τελειώσει και η τελευταία δόση, αφήνετε τον πολτό να ηρεμήσει για 10 λεπτά. Του προσθέτετε σιγά-σιγά γαλέτα ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να σφίγγει απαλά. Του ρίχνετε από πάνω λίγο αλεύρι και τον αφήνετε στο ψυγείο για περίπου ½ ώρα.

Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τους κεφτέδες σας ή τηγανητούς ή ψητούς. Αν τους κάνετε τηγανητούς τους πλάθετε στρογγυλούς, τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε. Αν τους κάνετε ψητούς τους πλάθετε σε πλατιά μπιφτέκια, τα βάζετε σε ένα ταψί, προσθέτετε πατατούλες, αν θέλετε και ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου 1 ώρα αφού περιχύσετε το ταψί σας με λίγο λάδι και αλατίσετε και πιπερώσετε χωριστά τις πατάτες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.