- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

4 μοναδικοί λόγοι για να επισκεφθείτε με τα παιδιά το ΚΠΙΣΝ το Σεπτέμβριο

Ο Σεπτέμβριος είναι εδώ και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσει ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου από μια επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μαζί με τα παιδιά.

Η σειρά υπαίθριων προβολών για παιδιά, Park Υour Cinema Kids, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ),  έρχεται κάθε Σάββατο του Σεπτεμβρίου για να αποδείξει ότι στο σινεμά… τα πάντα γίνονται! Σπίτια ανυψώνονται στον ουρανό με τη βοήθεια μπαλονιών, ζωάκια συμμετέχουν σε talent show, μπαμπούλες τρομάζουν από ένα κοριτσάκι, τα ζώα ενός δάσους παίρνουν στο κατόπι τους κυνηγούς τους και… βρέχει κεφτέδες! Σε έναν σύγχρονο κόσμο δίχως παραμύθια, η μεγάλη οθόνη εξακολουθεί να τροφοδοτεί τη φαντασία και να ψυχαγωγεί.

Όλες οι ταινίες προβάλλονται στις 21:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με ελληνικούς υπότιτλους. Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα:

Τραγούδα! (2016)

Σκηνοθεσία: Christophe Lourdelet

Σε μια πόλη με σχεδόν ανθρωπόμορφα ζώα, ένας δουλευταράς αλλά κακότυχος ιμπρεσάριος αγωνίζεται να κρατήσει το θέατρό του και σκαρφίζεται τη διοργάνωση ενός talent show για τραγουδιστές, υποσχόμενος ένα τρελό χρηματικό έπαθλο που προέκυψε από… τυπογραφικό λάθος. Τεράστια εισπρακτική επιτυχία από το studio που μας έδωσε τα Minions, πλημμυρισμένη από σύγχρονα κι αγαπημένα τραγούδια (ακούγονται περισσότερα από 60 hits του ξένου ρεπερτορίου!).

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, Αγορά, 21.00

Μπαμπούλας Α.Ε. (2001)

“MONSTERS, INC. 3D” ©2012 Disney•Pixar. All Rights Reserved.

Σκηνοθεσία: Pete Docter

Δύο τέρατα που δουλειά τους είναι να τρομάζουν τα παιδάκια ώστε η ενέργεια από τα ουρλιαχτά τους να συλλέγεται από τους εργοδότες τους, ανακαλύπτουν πως ένα κοριτσάκι έχει εισχωρήσει παράνομα στον δικό τους κόσμο. Η φήμη ότι τα θνητά όντα είναι τοξικά για τα τέρατα, τρομάζει ακόμη περισσότερο τους ήρωές μας, που πρέπει να βρουν τρόπο να την γυρίσουν ξανά στην… «άλλη πλευρά». Ένα από τα διασημότερα animated έργα του studio της Pixar, που απέκτησε και sequel το 2013. Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού στον Randy Newman.

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, Αγορά, 21.00

Οι ήρωες του δάσους (2006)

Σκηνοθεσία: Roger Allers, Jill Culton

Μια εξημερωμένη αρκούδα κι ένα άγριο ελάφι που δεν βάζει γλώσσα μέσα, έχουν την κακή τύχη να βρίσκονται κατά λάθος σ’ ένα δάσος, τρεις μόλις μέρες πριν από την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου. Με συνεργούς όλα τα ζωάκια που κατοικούν εκεί, θα φροντίσουν να μετατρέψουν τους κυνηγούς τους από θύτες σε… θηράματα! Η πρώτη παραγωγή της Sony Pictures Animation που γνώρισε παγκόσμια εισπρακτική επιτυχία και δημιούργησε ένα δημοφιλές franchise στο home entertainment, με τρεις συνέχειες.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, Αγορά, 21.00

Βρέχει κεφτέδες (2009)

Σκηνοθεσία: Phil Lord, Christopher Miller

Νεαρός και ατζαμής επιστήμονας κατασκευάζει πρωτοποριακή μηχανή που μετατρέπει το νερό σε… τρόφιμα, αλλά όταν υπερφορτώνει με ενέργεια το δημιούργημά του, αυτό εκτοξεύει μια ακτίνα στον ουρανό με αποτέλεσμα να αρχίσει να βρέχει… φαγώσιμα. Υπερμεγέθη φαγώσιμα! Μεταφορά ενός αγαπητού παιδικού βιβλίου (από το 1978) στο σινεμά, τούτη η εισπρακτική επιτυχία ανεξάντλητης φαντασίας και… όρεξης, γνώρισε και μια συνέχεια το 2013, ενώ από πέρσι έχει μετατραπεί και σε τηλεοπτική σειρά.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, Αγορά, 21.00

Το Park Your Cinema Kids πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Το πρόγραμμα ταινιών του Park Your Cinema Kids επιμελείται ο Ηλίας Φραγκούλης.

Παράλληλα, δεν σταματούν οι συνεχείς εκδηλώσεις του Ιδρύματος για παιδιά και ενήλικες. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα για τον μήνα Σεπτέμβριο εδώ. [2]