- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

4 νέα στέκια πολιτισμού που πρέπει να επισκεφθείτε σύντομα με τα παιδιά σας

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 4 νέα πολιτιστικά στέκια [2] για τους λιλιπούτειους φίλους μας που σίγουρα αξίζει να τα επισκεφθείτε με την πρώτη ευκαιρία που θέλετε να απολαύσετε οικογενειακώς μια έξοδο!

Η ψυχαγωγία των παιδιών [3] είναι υψίστης σημασίας καθώς μέσα από την παρακολούθηση θεαμάτων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα παιδιά αποκτούν εμπειρίες και εικόνες, εισάγονται στο μαγικό κόσμο της Τέχνης και απολαμβάνουν δημιουργικές στιγμές.

Μουσείο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Μόλις άνοιξε τις πύλες του στο Παγκράτι ένα νέο μουσείο σύγχρονης τέχνης με αριστουργήματα του 19ου και του 20ου αιώνα, την οποία δημιούργησαν δυο πλούσιοι φιλότεχνοι, ο Βασίλης και η Ελίζα Γουλανδρή. Στο μουσείο, το οποίο έχει συνολική επιφάνεια 7.250 τ.μ. και εκτείνεται σε 11 ορόφους, εκτός από τους εκθεσιακούς χώρους, λειτουργούν ένα πωλητήριο και ένα Café – Εστιατόριο, βιβλιοθήκη τέχνης και ένα παιδικό εργαστήριο.

Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά έργα των έργα των Paul Cézanne, Vincent van Gogh, Paul Gauguin, Claude Monet, Edgar Degas, Pablo Picasso, Henri deToulouse-Lautrec, Joan Miró, Wassily Kandinsky, Giorgio de Chirico αλλά και των σπουδαίων Γιάννη Τσαρούχη,  Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, Γιάννη Μόραλη και Μιχάλη Τόμπρου.

Κάθε Σαββατοκύριακο, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή θα καλωσορίζουν παιδιά και εφήβους, προσφέροντας τη δυνατότητα συμμετοχής σε δημιουργικά εργαστήρια και δραστηριότητες με αφετηρία τις τέχνες και στόχο την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

Μάθετε περισσότερα εδώ [4]

Μουσείο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

210 7252895

Μυθολογικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (από τις 15/10)

Το κορυφαίο μυθολογικό θεματικό πάρκο «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι» έρχεται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου από τις 15 Οκτωβρίου.

Ετοιμαστείτε να ζήσετε από κοντά τις περιπέτειες του Ημίθεου της ελληνικής μυθολογίας μέσα από κινούμενα, τρισδιάστατα, μυθικά τέρατα με ήχο, σε φυσικό περιβάλλον, με ηθοποιούς και ανιματέρ.

Το εντυπωσιακό θεματικό πάρκο, «Ηρακλής – Οι 12 Άθλοι», προσφέρει ένα έντονα βιωματικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία. Για πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, οι 12 άθλοι παρουσιάζονται σε έναν χώρο 2.500 τ.μ., με τρισδιάστατα εκθέματα ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να διαθέτουν κίνηση και ήχο, δημιουργώντας το απίστευτο σκηνικό ενός πραγματικά ξεχωριστού κόσμου!

Η επίσκεψη στο θεματικό πάρκο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για «γνωριμία» με τον συναρπαστικό κόσμο της Ελληνικής Μυθολογίας, τους 12 θεούς του Ολύμπου, τους ημίθεους, τα μυθικά τέρατα, τους ήρωες, τους ανθρώπους, τις συνήθειες και τις αντιλήψεις εκείνης της εποχής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ [5]

Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου

Αγίου Βασιλείου & Δωδεκανήσου, Περιστέρι, 12134

2105776093

MusiX Lab στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ένας νέος, μοντέρνος χώρος που συνδυάζει τη μουσική με τις νέες τεχνολογίες, δημιουργήθηκε στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής.

Στο MusiX Lab το κοινό, ήδη από τις μικρές ηλικίες των 5-6 χρονών έως και τους ενήλικες, θα μαθαίνει, θα πειραματίζεται και θα δημιουργεί μουσική μέσα από διαδραστικά, καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Μικροί και μεγάλοι αδράξτε την ευκαιρία να τον επισκεφθείτε και ανακαλύψτε απίθανες εφαρμογές Virtual, Augmented & Mixed realities στη μουσική και στις τέχνες!

Το ανοιχτό μοντέλο λειτουργίας του MusiX LAB επικροτεί τις καινοτόμες ιδέες, ενθαρρύνει την συνδημιουργία και τη συνεργασία σε νέα προγράμματα και επιτρέπει τη φιλοξενία δράσεων άλλων φορέων.

MusiX Lab

Ισόγειο Μουσικής Βιβλιοθήκης των Φίλων της Μουσικής  στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

210 7282 772

“Οδύσσεια… στον πηγαιμό για την Ιθάκη” στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας (από 19/10)

Το ιστορικό θέατρο Ολύμπια , το κτίριο της οδού Ακαδημίας που επί σχεδόν έξι δεκαετίες στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή πέρασε στα χέρια του Δ. Αθηναίων και μετονομάστηκε σε Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας.

Από τις 19 Οκτωβρίου, οι μικροί θεατρόφιλοι επιβάλλεται να το επισκεφθούν καθώς ανοίγει η αυλαία της σπουδαίας παιδικής παράστασης “Οδύσσεια…στον πηγαιμό για την Ιθάκη” που υπογράφει η Σοφία Σπυράτου με τον Στέλιο Μάινα στο ρόλο του Ομήρου και τον Γιώργο Χριστοδούλου στο ρόλο του Οδυσσέα.

Η παράσταση θέλει να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους στα θαλασσινά μονοπάτια του μύθου του πολυμήχανου Οδυσέα. Με έμμετρους μα και ελεύθερους στίχους που θυμίζουν το αρχαίο κείμενο, αλλά και την παράδοση των σπουδαίων μεταφράσεων του Ομήρου, παλιών και σύγχρονων, σε μια γλώσσα κατανοητή για τα παιδιά. Με επεισόδια γεμάτα χιούμορ, ανατροπές και ενδιαφέρον. Με αξίες και ιδανικά, όπως η προσήλωση στο στόχο και η τόλμη για την πραγμάτωση κάθε καλού σχεδίου

Μάθετε περισσότερα εδώ [6]

Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Ακαδημίας 59, Αθήνα

21 0371 1200