4 πρωτότυπα στέκια της πόλης όπου τα παιδιά κατακτούν τη γνώση δημιουργικά και ψυχαγωγικά

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 4 εξαιρετικούς χώρους που προ(σ)καλούν τα παιδιά να τους επισκεφθούν και να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που φιλοξενούν και να κατακτήσουν πολύτιμες γνώσεις και εφόδια με βιωματικό τρόπο. Μάθηση και ψυχαγωγία συνδυάζονται μοναδικά προς όφελος των μικρών αλλά και των μεγαλύτερων επισκεπτών!

Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Athena στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Το νέο πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, Athena άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό στις 10 Δεκεμβρίου.

Σε μία εξαιρετική κτηριακή υποδομή συνολικής επιφάνειας 1.200 m2 δημιουργήθηκαν: Δύο όροφοι με 54 διαδραστικά εκθέματα που καλύπτουν ευρύ φάσμα των τομέων της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανολογίας και των Μαθηματικών, αμφιθέατρο ειδικά σχεδιασμένο για την διεξαγωγή eπιδείξεων πειραμάτων Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας και ένα σύγχρονο Εργαστήριο Προγραμματισμού, Ηλεκτρονικής και Ρομποτικής.

Σκοπός του Athena είναι να εξοικειώσει τα παιδιά με τις βασικές επιστημονικές αρχές και τα σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας με ευχάριστο, δημιουργικό και εκπαιδευτικό τρόπο και να τους εμπνεύσει ένα πνεύμα συνεχούς επιστημονικής και τεχνολογικής εξερεύνησης. Παράλληλα, επιδιώκει να φέρει το ευρύ κοινό πιο κοντά στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας, έναν κόσμο που μερικές φορές μοιάζει μυστήριος και απόμακρος, αλλά είναι μαγικός.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ

 Γενική είσοδος: € 6, μειωμένο εισ.: € 4, σχολεία: € 3.

Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας «Athena» 

Ίδρυμα Ευγενίδου

Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο

2109469600

Πολυχώρος LAMP

Το LAMP είναι ένας πολυχώρος για παιδιά από 1-10 ετών. Στoν χώρο  ανάλογα με την ηλικία του παιδιού υπάρχουν προσεκτικά επιλεγμένα εκπαιδευτικά υλικά παιχνίδια και μέσα που μπορούν τα παιδιά να ανακαλύψουν να πειραματιστούν να διασκεδάσουν ώστε να περάσουν δημιουργικές ώρες .

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχονται στο χώρο στοχεύουν ώστε το παιδί να πειραματιστεί, να ανακαλύψει τις δεξιότητές του, να γνωρίσει το ελεύθερο παιχνίδι, τις επιστήμες και την τεχνολογία, να αναπτύξει την κριτική σκέψη του και να περάσει δημιουργικά τις ώρες του.

Lamplay

Φιλικής Εταιρείας 10 Γλυφάδα

210 9680175

Παρατηρητήριο στο Πύργο του Νέου Υδαταερίου στην Τεχνόπολη

Ανεβαίνουμε στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, απολαμβάνουμε τη θέα και, με τη βοήθεια διαδραστικής οθόνης, ανακαλύπτουμε ένα μοναδικό δείγμα βιομηχανικής κληρονομιάς. Γονείς και παιδιά ανακαλύπτουμε μια νέα συναρπαστική οπτική γωνία της πόλης. Από την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό μέχρι τα δυτικά προάστια και το Αιγάλεω, το Φάληρο και την Καστέλλα απολαμβάνουμε θέα 360 μοιρών, γνωρίζουμε καλύτερα την πόλη της Αθήνας, περιηγούμαστε ψηφιακά στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

Τις Κυριακές (27 Ιανουαρίου, 3 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου 2019) τα παιδιά θα απασχοληθούν δημιουργικά παίζοντας εικαστικά παιχνίδια στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος “Στον πύργο του εργοστασίου” και θα πειραματιστούν με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης.

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι,

213 0109300

Ίδρυμα Takis Foundation

Το Ίδρυμα ΤΑΚΙΣ-Κ.Ε.Τ.Ε έχοντας ως σκοπό την έρευνα, την καλλιέργεια, την ανάπτυξη, την προβολή και τη διάδοση της ελληνικής και παγκόσμιας τέχνης και επιστήμης και πιο συγκεκριμένα την τέχνη του γλύπτη Takis, διοργανώνει και εκπονεί μια ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων για παιδιά και οικογένειες, εφήβους, σχολικές ομάδες και εκπαιδευτικούς που έχουν άμεση σχέση με τους σκοπούς αυτούς.

Οι ειδικά διαμορφωμένοι εσωτερικοί και εξωτερικοί εκθεσιακοί χώροι, όπου παρουσιάζονται τα έργα του διεθνούς φήμης γλύπτη Τάκις, μεταμορφώνονται σε σκηνικό δράσης. Τα παιδιά με την καθοδήγηση του εμψυχωτή και μέσα από έναν παιγνιώδη τρόπο γνωρίζουν την εικαστική και επιστημονική αξία των έργων του Τάκι. Η παρατήρηση, η αφή, η συζήτηση, το θεατρικό παιχνίδι, η κίνηση, η μουσικοκινητική, η εικαστική δημιουργία, τα πειράματα κα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο κάνοντας τα απογεύματά μας ευφάνταστα και δημιουργικά.

Μάθετε περισσότερα εδώ

ΙΔΡΥΜΑ ΤΑΚΙΣ – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη & τις Επιστήμες

Τέρμα Δερβενακίων Γεροβουνό

210 2313410 – 210 2389019