4 συνήθειες των γονέων για τις οποίες θα μπορούσαν να είχαν συλληφθεί

o-SECOND-HAND-SMOKE-facebookΌλοι οι γονείς θέλουν το καλό των παιδιών τους και κάνουν τα πάντα για να τα κρατήσουν ασφαλή και προστατευμένα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες συνήθειες των γονέων που μπορεί στην Ελλάδα να ακούγονται φυσιολογικές, όμως σε άλλες χώρες οι γονείς μπορούν να τιμωρηθούν ακόμα και να συλληφθούν γι’ αυτές!

Λήψη φωτογραφιών
Όλοι οι γονείς έχουν άπειρες φωτογραφίες των παιδιών τους, απαθανατίζοντας κάθε ιδιαίτερη στιγμή της ζωής τους. Εννοείται ότι δεν είναι απαγορευτικό να τραβάτε φωτογραφίες τα μικρά σας, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έγκλημα.

Το 2008 ένα ζευγάρι από την Αριζόνα θέλησε να εκτυπώσει τις φωτογραφίες από τις διακοπές της οικογένειας, όμως ο υπάλληλος του καταστήματος θεώρησε τις φωτογραφίες των παιδιών προσβλητικές και ανέφερε το γεγονός στις Αρχές. Ο δικαστής αργότερα αποφάνθηκε ότι οι εικόνες ήταν απολύτως αθώες, αλλά η ζημιά είχε γίνει. Το ζευγάρι συνελήφθη και τα τρία παιδιά τους κρατήθηκαν υπό επιτήρηση για περισσότερο από ένα μήνα.

Παιδιά μόνα στο σπίτι
Σε πολλές οικογένειες τυχαίνει να εργάζονται και οι δύο γονείς, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναγκάζονται να μείνουν μόνα στο σπίτι, εάν δεν είναι δυνατή τυχόν βοήθεια από τους παππούδες. Σε άλλες χώρες ο γονέας θα μπορούσε να βρεθεί μπλεγμένος για αυτό το λόγο.

Στο Ιλινόις κάποιοι γείτονες σε μια περιοχή ενημέρωσαν την αστυνομία ότι ένας 12χρονος έμενε τα πρωινά μόνος στο σπίτι επειδή οι γονείς του εργάζονταν. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι από την ηλικία των 15 και κάτω, απαγορεύεται τα παιδιά να μένουν μόνα τους στο σπίτι και οι γονείς παραλίγο να χάσουν την επιμέλεια του παιδιού.

Παιδική παχυσαρκία
Δυστυχώς η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας παγκοσμίως. Γνωρίζατε, όμως, ότι εάν οι γονείς σε άλλες χώρες αγνοούν το πρόβλημα παχυσαρκίας των παιδιών τους θα μπορούσαν να είχαν συλληφθεί; Αυτό συνέβη σε μια οικογένεια από το Κλίβελαντ, όταν η Πρόνοια αντιλήφθηκε ένα υπέρβαρο 8χρονο κοριτσάκι, διέγνωσε κίνδυνο για την υγεία της και αμέσως αφαίρεσε την κηδεμονία από τους γονείς της.

Κάπνισμα στο αυτοκίνητο
Πολλοί γονείς συνηθίζουν δυστυχώς να καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο παρουσία των παιδιών. Το κάπνισμα στον κλειστό χώρο του αυτοκινήτου εκθέτει τους επιβάτες σε υψηλή συγκέντρωση τοξικών αερίων ακόμα και όταν τα παράθυρα είναι ανοιχτά. Επιπλέον, ο καπνός που εισχωρεί στην ταπετσαρία και άλλες επιφάνειες του αυτοκινήτου, δημιουργεί μακροπρόθεσμα κινδύνους για την υγεία. Ήδη έξι πολιτείες των ΗΠΑ -Αρκάνσας, Καλιφόρνια, Λουιζιάνα, Μέιν, Όρεγκον και Γιούτα- έχουν θεσπίσει νόμους για την απαγόρευση του καπνίσματος, όταν μέσα στο αυτοκίνητο υπάρχουν παιδιά.