4 τρόποι για να καλοπιάσετε τον σύντροφό σας

couple-on-park-benchΕπιστημονική επιμέλεια κειμένου Δρ. Γρηγόρης Σίμος, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής

Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια οφείλονται στο ότι οι σύντροφοι δεν έχουν μάθει να επικοινωνούν σωστά και να ακούνε ο ένας τον άλλο. Στο κείμενο του ψυχοθεραπευτή Άαρον Μπεκ που ακολουθεί, θα μάθετε μυστικά επικοινωνίας με τον/την σύντροφό σας που μπορούν να βελτιώσουν τη σχέση σας, ώστε να αποφεύγετε τους καθημερινούς καβγάδες που σας φθείρουν.

Μάθετε να δείχνετε ότι ακούτε αυτά που θέλει να σας πει

Πολλές φορές οι γυναίκες παραπονιούνται πως οι σύζυγοί τους δεν τις ακούνε ποτέ, ενώ εκείνοι διαμαρτύρονται ότι έχουν ακούσει την κάθε λέξη τους. Οι μελέτες έχουν αποδείξει την ύπαρξη μιας διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα: όταν ακούνε οι γυναίκες, έχουν την τάση να προφέρουν επιφωνήματα όπως “μμ…” ή “αχά…”, που δείχνουν πως παρακολουθούν αυτά που τους λένε, ενώ οι άντρες συνηθίζουν να είναι σιωπηλοί. Άλλες ενδείξεις, όπως οι εκφράσεις του προσώπου και οι διάφορες χειρονομίες, πληροφορούν τον/την σύντροφό σας πως είστε συντονισμένοι στη συχνότητά του/της.

Ορισμένες φορές οι άνθρωποι ξεχνούν πως η συζήτηση σημαίνει αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων. Το να μιλάτε χωρίς να υπάρχει αντίδραση είναι σαν να μιλάτε σε έναν τοίχο. Αν είστε σιωπηλός τύπος, θα σας βοηθήσει πολύ να συνηθίσετε να δείχνετε μια λεκτική ανταπόκριση και να μην αφήνετε τον/την σύντροφό σας να αναρωτιέται αν τον/την ακούτε πραγματικά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr