4 βασικά tips για να διακοσμήσετε τη βιβλιοθήκη σας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διακοσμηθεί μια βιβλιοθήκη. Αυτό όμως που πρέπει σίγουρα να έχει είναι στυλ. Οι παρακάτω 4 αρχές για τη διακόσμηση της βιβλιοθήκης θα σας βοηθήσουν να το κάνετε με τον πιο απλό τρόπο.

Ξέρετε, η βιβλιοθήκη δεν είναι μόνο για να ικανοποιεί το σκοπό για τον οποίο έχει φτιαχτεί, δηλαδή την αρχειοθέτηση και αποθήκευση βιβλίων. Μια βιβλιοθήκη μπορεί να φιλοξενήσει πλήθος πραγμάτων και αντικειμένων. Θα πρέπει όμως να γίνει σωστά γιατί από τη στιγμή που βρίσκεται μέσα σε ένα χώρο, δεν παύει να είναι μέρος του συνόλου της διακόσμησης. Πόσο μάλιστα αν αυτός ο χώρος είναι το καθιστικό!

Μια βιβλιοθήκη θα πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα με αυτό των τοίχων του χώρου που βρίσκεται: Στην περίπτωση, λοιπόν, που μια βιβλιοθήκη βρίσκεται στο καθιστικό καλό είναι να έχει το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο των τοίχων, πόσο μάλιστα αν αυτό είναι το λευκό. Με αυτό τον τρόπο, αν δεν είναι ήδη χωνευτή σε κάποιον τοίχο όπως αυτή της εικόνας που ακολουθεί, θα ενσωματωθεί οπτικά με αυτούς και η οπτική της θα είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το χώρο. Αν θέλετε μικρές εναλλακτικές πινελιές, απλώς κολλήστε μέσα στη βιβλιοθήκη χρωματιστή ταπετσαρία που θα αλλάξει εντελώς την οπτική του χώρου.

library2

Μια βιβλιοθήκη δεν θα πρέπει ποτέ να είναι γεμάτη από σωρούς βιβλίων: Μια βιβλιοθήκη υπεργεμάτη με βιβλία δεν θα τραβήξει το ενδιαφέρον κανενός παρατηρητή. Ο όγκος τους, ακόμη κι αν όλα είναι στοιχισμένα, θα τρομάζει και θα προκαλεί απέχθεια. Έτσι, η οργάνωση της βιβλιοθήκης είναι άκρως απαραίτητη. Παλιά βιβλία και εγχειρίδια από τα φοιτητικά χρόνια μπορούν να μεταφερθούν σε κάποιον άλλο χώρο ή ακόμη καλύτερα στην αποθήκη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com