4 χαρακτηριστικά των γονέων που συμβάλλουν στον καλό χαρακτήρα των παιδιών!

image

Όλοι οι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους,τόσο όσον αφορά τη ζωή και τη πορεία τους όσο και τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τους…Κι όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να ειναι τα πιο καλα,τα πιο έξυπνα,τα πιο όμορφα,τα πιο ευγενικά…
Εδώ συγκεντρώσαμε 4 χαρακτηριστικά που αν τα έχουν οι γονείς, εκπαιδεύουν και διδάσκουν τα παιδιά τους σύμφωνα με αυτά, τότε σίγουρα θα καταφέρουν να μεγαλώσουν παιδιά τουλάχιστον με καλό χαρακτήρα. Άλλωστε το παιδί επηρεάζεται από το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνει και υιοθετεί αντιλήψεις και συμπεριφορές των γονιών του.

Τα 4 αυτά βασικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

1)Η Εντιμότητα: Συμπεριφερόμαστε στους άλλους ανθρώπους -σε όλους- με όμορφο και ευγενικό τρόπο,βοηθάμε όπου μπορούμε και συμπεριφερόμαστε τίμια σε όλες τις σχέσεις και τις συναλλαγές μας.

2)Η υπομονή: Ως γνωστόν η υπομονή ειναι αρετη…και πρέπει να μάθουμε στα παιδιά μας οτι για να πετύχουν τους στόχους τους χρειάζεται υπομονή, οτι η παραίτηση σε καθε δυσκολία δεν ειναι λύση και οτι τίποτα δεν γίνεται χωρίς προσπάθεια.

3)Η αυτοπειθαρχία:  Πρέπει να γνωρίζουμε τα όρια του εαυτού και των δυνατοτήτων μας και να μπορούμε να πειθαρχουμε, ώστε να δώσουμε το σωστό παράδειγμα!

Και φυσικά…

4)Η αγάπη: Δείχνουμε την αγάπη μας στους ανθρώπους γύρω μας σε καθε ευκαιρία και και δεν ξεχνάμε να λέμε «σ’αγαπώ»!