Αρχική Νέα 40 χρόνια, 1 Γιορτή: Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού γιορτάζει και μας καλεί στην Πλάκα

40 χρόνια, 1 Γιορτή: Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού γιορτάζει και μας καλεί στην Πλάκα

πλακα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυσή της, καλεί τους Αθηναίους να γιορτάσουν μαζί της στις 18 & 19 Μαΐου 2013 στην Πλάκα. Ένα διήμερο με πολιτιστικά δρώμενα, ξεναγήσεις και εκθέσεις με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό όλων των ηλικιών. Μία μοναδική ευκαιρία να συνδεθούμε με την ιστορία μας και να αντλήσουμε δύναμη από τον πολιτισμό μας. Μία γιορτή στην καρδιά του ιστορικού κέντρου!

Ένα ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο με τον Διονύση Σαββόπουλο σε συναυλία, την Λυδία Κονιόρδου σε μεταμεσονύκτια Παπαδιαμαντική Αγρυπνία μαζί με τον Σωκράτη Σινόπουλο, τον Χάρη Λαμπράκη και την Κατερίνα Παπαδοπούλου, τον Γιάννη Σιμωνίδη στην Απολογία του Σωκράτη, με ξεναγήσεις από σημαντικούς αρχαιολόγους / ειδικούς σε μνημεία της Πλάκας, με τη συμμετοχή του Παιδικού Μουσείου, του Μουσείου Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, του Μουσείου Παιδικής Τέχνης, με καντάδες της παλιάς Αθήνας, με δράσεις από τα σχολεία της περιοχής – δημόσια και ιδιωτικά, με παιχνίδια για παιδιά, με χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων, με παράσταση Καραγκιόζη από τον Ηλία Καρελλά, και άλλα δρώμενα εκπλήξεις. Ανοιχτά για το κοινό, σε πλατείες και δρομάκια της Πλάκας!

Σε μήνυμά της άλλωστε από το Μιλάνο, όπου βρίσκεται για τις παραστάσεις της «Οδύσσειας», η κα Λυδία Κονιόρδου μίλησε για τη συμμετοχή της στη γιορτή: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα συμμετέχω σ’ αυτές τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Εταιρίας. Η γιορτή αυτή δεν είναι μόνο για την Εταιρία και τους ανθρώπους, που με τόσο άοκνο και νεανικό ενθουσιασμό προσφέρουν τόσα χρόνια, με συνέπεια και συνέχεια στον τόπο. Είναι μια γιορτή για όλους μας, που παίρνουμε δύναμη και ελπίδα από το παράδειγμα τους, είναι μια γιορτή για τον τόπο, μια υπενθύμιση ότι υπάρχει μια Ελλάδα που ανθίσταται δημιουργώντας και ενώνοντας τους ανθρώπους σε κοινό σκοπό.... Ονειρεύτηκα μια ολονυχτία με τον λόγο του Παπαδιαμάντη, για να απλωθεί στο φυσικό του χώρο που είναι η περιοχή γύρω από την Πλάκα και το Θησείο, στον σπάνιο χώρο που είναι το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, έτσι ώστε να πλημμυρίσει ο άγιος αυτός  χώρος με την ευωδιά του λόγου του και να μας υπενθυμίσει ότι το Θείο κατοικεί σε όλα τα μικρά, όμορφα και ταπεινά της ελληνικής γης».

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα και τη σημαντική στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ, καθώς και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

40xroniaColours

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 18-19 Μαΐου 2013

Σάββατο 18 Μαΐου

Ξεναγήσεις από κορυφαίους αρχαιολόγους και ιστορικούς - Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Μνημείο Λυσικράτους, Παλαιό Πανεπιστήμιο, Τζισδαράκη Τζαμί, Λουτρό των Αέρηδων (Χαμάμ), Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς, Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, Κτήριο ΕΛΛΕΤ – Αρχαία οδός Τριπόδων, Ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος (οδός Θεωρίας).
Έκθεση Ζωγραφικής στο Κτήριο της ΕΛΛΕΤ – Τριπόδων 28, με έργα προς πώληση εμπνευσμένα από την Πλάκα
Έκθεση Φωτογραφίας με δράσεις της ΕΛΛΕΤ, στο Κτήριο της οδού Τριπόδων
Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων με ξεναγήσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και μουσική εκδήλωση
Παιδικές δράσεις με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής, δημόσιων και ιδιωτικών
Παιδικό Μουσείο, Παιχνίδια Αρχαίων
► Παιδικό Πρόγραμμα της ΕΛΛΕΤ Αναπλαγυαλούχα, στο Παιδικό Μουσείο
Παράσταση Καραγκιόζη με θέμα «Ο Καραγκιόζη και η Ανακύκλωση» από τον Ηλία Καρελλά, στο Μνημείο Λυσικράτους
Συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου στη Ρωμαϊκή Αγορά.
►(Σάββατο Μεσάνυχτα): «Παπαδιαμαντική Αγρυπνία» με την Λυδία Κονιόρδου και τον Σωκράτη Σινόπουλο, στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου

Κυριακή 19 Μαΐου

Ξεναγήσεις από κορυφαίους αρχαιολόγους και ιστορικούς  - Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Μνημείο Λυσικράτους, Παλαιό Πανεπιστήμιο, Τζισδαράκη Τζαμί, Λουτρό των Αέρηδων (Χαμάμ), Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς, Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, Κτήριο ΕΛΛΕΤ – Αρχαία Οδός Τριπόδων, Ναός της Μεταμόρφωσης (οδός Θεωρίας).
Έκθεση Ζωγραφικής στο Κτήριο της ΕΛΛΕΤ – Τριπόδων 28, με έργα προς πώληση εμπνευσμένα από την Πλάκα και το Ιστορικό Κέντρο
Έκθεση Φωτογραφίας με δράσεις της ΕΛΛΕΤ, στο Κτήριο της οδού Τριπόδων
Παραδοσιακοί Χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Παιδικές δράσεις με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής, δημόσιων και ιδιωτικών.
Καντάδες από τον Σύλλογο Αθηναίων, στην Πλατεία Πλατάνου
«Σωκράτης Τώρα», παρουσίαση της Απολογίας του Σωκράτη από τον Γιάννη Σιμωνίδη, Πλατεία Μουσαίου και Λυσίου/ Γκρεμισμένο Τζαμί


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.