Αρχική Γωνιά του μαθητή 4+1 δημιουργικές δραστηριότητες στο χιόνι!

4+1 δημιουργικές δραστηριότητες στο χιόνι!

Kind_im_SchneeΤο χιόνι είναι συνώνυμο της διασκέδασης και της ανεμελιάς για μικρούς αλλά και μεγάλους. Πόσοι μαθητές μόλις βλέπουν τις πρώτες νιφάδες χιονιού να κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό δεν εύχονται να χιονίσει πολύ ώστε να μην πάνε την επόμενη μέρα σχολείο και να παίξουν χιονοπόλεμο;

Εκτός από τον χιονοπόλεμο που αν μη τι άλλο είναι μια πολύ δημοφιλής δραστηριότητα που εξασκεί την κινητικότητα, την ετοιμότητα αλλά και τη συγκέντρωση προσοχής προκειμένου να βρει τον...στόχο της η χιονόμπαλα, υπάρχουν πλήθος άλλες δημιουργικές και...παγωμένες δραστηριότητες για μικρούς αλλά και μεγάλους!

Ας δούμε 5 από αυτές:

Ζωγραφίζοντας στο χιόνι: Εξοπλιστείτε με ένα σπρέι που θα περιέχει νερό και χρώματα ζαχαροπλαστικής, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε «γκράφιτι» στο χιόνι! Παιδαγωγικά οφέλη: δημιουργικότητα, φαντασία, λεπτή κινητικότητα.

Φροντίζοντας τα πουλιά: Θα χρειαστείτε ένα πορτοκάλι, του οποίου το περιεχόμενο θα αδειάσετε και θα κόψετε το πάνω μέρος του, ώστε να δημιουργηθεί ένα πορτοκάλι που μοιάζει με μπολ ή κούπα. Γεμίστε το με σπόρους για τα πουλιά, στερεώστε το τρυπώντας το με κλαδάκια σε ένα δέντρο και η αυτοσχέδια ταΐστρα σας είναι έτοιμη! Παιδαγωγικά οφέλη: οικολογική συνείδηση, εφευρετικότητα, λεπτή κινητικότητα.

Παίζουμε τρίλιζα; Θα χρειαστείτε μια λεία χιονισμένη επιφάνεια, μερικά ξυλάκια (που θα σχηματίζουν το «x» και κουκουνάρια που θα αντιπροσωπεύουν το «ο»). Σχεδιάστε με ένα ξύλο στην χιονισμένη επιφάνεια τα κουτάκια της τρίλιζας και απολάυστε το παιχνίδι! Παιδαγωγικά οφέλη: κριτική σκέψη, λεπτή κινητικότητα, συγκέντρωση προσοχής.

Νόστιμα παγωμένα κεκάκια! Δανειστείτε από την κουζίνα της μαμάς κουπ κουάτ ή αντίστοιχες φόρμες από τα εργαλεία πηλού ή πλαστελίνης διαφόρων σχημάτων και δημιουργήστε όμορφα χιονισμένα σχέδια και...καλή όρεξη! Παιδαγωγικά οφέλη: δημιουργικότητα, λεπτή κινητικότητα, παιχνίδι ρόλων.

Τυφλόμυγα με τον χιονάνθρωπο: Φτιάξτε έναν χιονάνθρωπο χωρίς να βάλετε για παράδειγμα τη μύτη, το στόμα ή το κασκόλ του. Κάθε φορά ένας παίκτης κλείνει τα μάτια του και προσπαθεί να μαντέψει και να βάλει στο σωστό σημείο το κομμάτι που λείπει από τον χιονάνθρωπο! Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και ομαδικά. Παιδαγωγικά οφέλη: καλλιέργεια δεξιότητας αφής, συγκέντρωση προσοχής, ομαδικότητα, συνεργατικότητα.

Φαιδώρα Ρίζου
Ειδική Παιδαγωγός
Μaster in Special Education
University of London
www.eidikipaidagwgos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter