Αρχική Νέα 4η Ιουνίου: Μια ημέρα αφιερωμένη κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

4η Ιουνίου: Μια ημέρα αφιερωμένη κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών

india-un-childrens-rights-2009-11-19-11-41-13Το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, καθιερώθηκε η 4η Ιουνίου ως η Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών. Αφορμή για την απόφαση αυτή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής.

Στόχος της Ημέρας κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών είναι να θυμίζει σ' όλο τον κόσμο ότι υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά-θύματα, που υποφέρουν από διάφορες μορφές επιθετικότητας και κακομεταχείρισης σε πολλά επίπεδα, σωματικά, συναισθηματικά, ψυχικά και σεξουαλικά. Επίσης, ότι μεταξύ των σημαντικότερων από τα βασικά δικαιώματα που αναφέρονται στη Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι το δικαίωμα στη ζωή, στο κατάλληλο επίπεδο διαβίωσης, στην υγεία, στην ανάπαυση, στην ψυχολογική ασφάλεια και στην ειρήνη, στην εκπαίδευση και στην ελευθερία.

Σύμφωνα με στατιστικές, δύο εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. Επίσης, 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

community-school-nepal-kids-rights-the-business-of-adoption-300dpi

Σε μια εποχή έντονων κοινωνικών και οικονομικών ανακατατάξεων, τα βλέμματα όλων θα πρέπει να στραφούν σε αυτά τα παιδιά. Η πολιτεία, σε συνεργασία με τις εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις, θα πρέπει να εργαστεί ώστε να προωθηθούν δράσεις που θα στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων των πολιτών έτσι ώστε να μην μένουν απαθείς παρατηρητές σε καταστάσεις που σχετίζονται με την επιθετικότητα κατά παιδιών και την κακομεταχείριση τους. Οι δράσεις όλων θα πρέπει να είναι συστηματικές και συντονισμένες σε όλα τα επίπεδα - κοινωνικό, πολιτικό, πολιτισμικό - για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων φαινόμενων. Είναι υποχρέωση όλων να προστατέψουν με κάθε τρόπο αυτές τις αθώες ψυχές.

Διαβάστε επίσης:

Μαμά, ποια είναι τα δικαιώματά μου;

Ο Συνήγορος του Πολίτη προειδοποιεί: Tα δικαιώματα του παιδιού εξακολουθούν να παραβιάζονται στην Ελλάδα

Η άγνωστη ιστορία της μικρής Ελίζας που έγινε η αφορμή για να δημιουργηθεί η Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.