5 καθημερινές συνήθειες μιας χαρούμενης γυναίκας

Μήπως χρειάζεσαι μια ώθηση στην καθημερινότητά σου; Για να μην περιμένεις εκείνο το ταξίδι στο Παρίσι ή να πετύχεις τζακ ποτ, οι πλέον πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι κάποιες μικρές καθημερινές συνήθειες μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στον τρόπο που σκέφτεσαι, δημιουργώντας ένα θετικό background. Ένταξε τις παρακάτω «υγιεινές» επιλογές στο πρόγραμμα της μέρας.

9.00 π.μ. Ξεκίνα την ημέρα σου στο πράσινο. Οι άνθρωποι που πίνουν 4 ή περισσότερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα είναι 44% λιγότερο πιθανό να νιώθουν κατάθλιψη από εκείνους που πίνουν λιγότερο συχνά. Το αμινοξύ θειανίνη που περιέχει απελευθερώνει τη χημική ουσία σεροτονίνη που φτιάχνει τη διάθεση. >

12.30 μ.μ. Αποτοξίνωσε τον οργανισμό σου και γέμισε το πιάτο σου με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μαζί με ψάρι και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης. Περιόρισε τα τηγανητά, τη ζάχαρη και τα επεξεργασμένα τρόφιμα μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Οι γυναίκες που γευματίζουν κατ’ αυτόν τον τρόπο, έχουν λιγότερα κρούσματα κατάθλιψης, σύμφωνα με αυστραλέζικη έρευνα.

4.00 μ.μ. Κάνε έναν περίπατο με δυναμικό περπάτημα. Οι ενδορφίνες που εκλύονται από την άσκηση είναι το καλύτερο διεγερτικό της διάθεσης. Ένα 20λεπτο ζωηρού περπατήματος θα ανεβάσει τη διάθεσή σου για τις επόμενες 12 ώρες.

7.00 μ.μ. Ενίσχυσε το σίδηρό σου στη διάρκεια του βραδινού. Για καλύτερη απορρόφηση πάρε το συμπλήρωμα του σιδήρου μαζί με το φαγητό, ενώ σιγουρέψου ότι περιέχει 18 mg σιδήρου αν είσαι σε φάση προεμμηνοπαυσιακή (περίπου 16% των γυναικών που ανήκουν σε αυτό το γκρουπ διαπιστώνονται με έλλειψη). Μάλιστα έρευνα έδειξε ότι γυναίκες στρατιώτες που πήραν συμπλήρωμα σιδήρου σημείωσαν καλύτερο σκορ σε τεστ «διάθεσης» από εκείνες που έπαιρναν μόνο placebo.

10.00 μ.μ. Κατάγραψε τις καλές κινήσεις της μέρας.
Κάθε βράδυ, πριν ξαπλώσεις, γράψε τρία πράγματα που πήγαν καλά για σένα μέσα στη μέρα. Να είσαι όσο πιο αναλυτική μπορείς και να σημειώσεις το ρόλο που διαδραμάτισες εσύ. Σταδιακά θα μπορείς να καταλάβεις όλο και περισσότερο το δικό σου έλεγχο πάνω στα σημαντικά σημεία της ζωής σου.

Tip: 39% των ανθρώπων υποστηρίζουν ότι η οικογενειακή μάζωξη στο τέλος της μέρας είναι η αποκορύφωση της μέρας τους.