5 απίθανες κατασκευές από γυάλινες συσκευασίες τροφίμων

Δεν ξέρω για εσάς, πάντως εγώ είμαι από αυτές τις μαμάδες που δεν πετάνε τίποτα, παρά αναζητούν πάντα ευφάνταστους τρόπους για να «ανακυκλώσουν» και να επαναχρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε χρηστικό αντικείμενο θα μπορούσε να πάει για πέταμα. Μου είναι αδύνατο, για παράδειγμα, να πετάξω συσκευασίες από σκληρό χαρτόνι ή γυάλινα βαζάκια –όλο και κάπου μπορεί να μας χρειαστούν!

Γι’αυτό, από τότε που άρχισαν να μαζεύονται οι άδειες γυάλινες συσκευασίες από το HΕΜΟ που πίνει κάθε πρωί η κόρη μου, έπρεπε να επιλέξω: Ή θα σταματούσε το HΕΜΟ -πράγμα που καμία από τις δυο μας δεν ήθελε γιατί χωρίς αυτό δεν θα έπινε το γάλα της, ούτε θα λάμβανε τα σούπερ δυναμωτικά συστατικά του- ή θα έβρισκα ιδέες, ως προς το τι θα μπορούσα να κάνω με αυτές, ώστε να τους δώσω νέα ζωή.

Τι μπορείς, όμως, να κάνεις με αυτά τα ψηλά, καφέ, γυάλινα βάζα; Έφερα στην κόρη μου τις παρακάτω ιδέες, συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα υλικά χειροτεχνίας και πιάσαμε δουλειά! Το αποτέλεσμα; Πολλές ώρες δημιουργίας και ηρεμίας και μερικά ωραιότατα και πολύ χρήσιμα διακοσμητικά για το σπίτι που ζήλεψαν και οι φίλες της και τώρα θέλουν να τα κάνουν κι εκείνες με τις μαμάδες τους!

Μικρά ανθοδοχεία

Πάρτε πινέλα και παστέλ χρώματα σιλικόνης. Συγκεντρώστε τα HEMO βαζάκια σας, χρωματίστε τα και γράψτε από ένα γράμμα στο κάθε ένα, έτσι ώστε να σχηματίζεται μία λέξη, π.χ. Σ-Π-Ι-Τ-Ι. Στη συνέχεια μπορείτε να δέσετε ένα σχοινάκι στο στόμιο, για διακόσμηση, και να τα γεμίσετε με όμορφα λουλούδια. Θα στολίσετε έτσι με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο το τραπέζι της τραπεζαρίας ή το περβάζι από το τζάκι σας.

Στιλάτες μολυβοθήκες

Για να φτιάξετε αυτές τις ωραιότατες μολυβοθήκες, θα πρέπει να επιστρατεύσετε την τεχνική του ντεκουπάζ. Θα χρειαστεί να «περάσετε» όλο το γυάλινο ΗΕΜΟ βάζο με primer (ένα υλικό που χρησιμοποιείται για ντεκουπάζ) και να το αφήσετε όλο το βράδυ να στεγνώσει. Στη συνέχεια, θα πρέπει να το ψεκάσετε με ακρυλική μπογιά και μετά με ένα πινέλο να σχεδιάσετε τα ταμπελάκια. Δεν είναι καθόλου δύσκολο!

Παιδικοί κουμπαράδες

Ποιο παιδί δεν θα θέλει να αποταμιεύσει με αυτούς τους φοβερούς κουμπαράδες; Χρησιμοποιήστε ακρυλική μπογιά σε σπρέι για να βάψετε τα γυάλινα δοχεία, όπως στην εικόνα και εκτυπώστε σε έγχρωμο χαρτόνι το σύμβολο του κάθε αγαπημένο υπερήρωα! Στο δε καπάκι του HΕΜΟ, με ένα καλό κοπίδι θα ανοίξετε μια μεγάλη χαραμάδα για να χωρούν μέσα από εκεί τα χρήματα.

Λαμπερή θήκη για τα πινέλα

Και μια κατασκευή για τη μαμά! Θα χρειαστεί με ένα πινέλο να «περάσετε» όλο το βάζο ΗΕΜΟ με κόλλα, να το κυλήσετε πάνω σε ένα παχύ στρώμα χρυσό γκλίτερ και μετά να το ψεκάσετε με σταθεροποιητικό χρώματος για να μείνει το γκλίτερ σταθερό.

Θήκη για καλαμάκια

Χρωματίστε τα άδεια βάζα ΗΕΜΟ με χρώματα σιλικόνης, στολίστε τα με όμορφες κορδέλες και χρησιμοποιήστε τα ως θήκες για τα καλαμάκια, στο επόμενο παιδικό πάρτι ή μόνιμα, στον πάγκο της κουζίνας!