5 έξυπνα tips για να πείσετε τα παιδιά να πίνουν περισσότερο νερό

Girl-Drinking-Water1Όταν τα παιδιά διψάσουν, θα πιούν ένα ποτήρι νερό και μέχρι εκεί. Αν και είναι σύνηθες φαινόμενο να καταναλώνουν περισσότερους χυμούς ή αναψυκτικά, το νερό είναι απαραίτητο καθώς τα βοηθά να παραμείνουν υγιή και ενυδατωμένα.

Διαβάστε πώς μπορείτε να ενθαρρύνετε τα μικρά σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου να τα βοηθήσετε να καταναλώνουν επαρκείς ποσότητες καθαρού και δροσερού νερού.

  • Αραιώστε το χυμό φρούτων με νερό. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να αναμίξετε ένα μέρος χυμό φρούτων με τρία μέρη δροσερό νερό. Όταν αντιληφθείτε ότι το παιδί σας μαθαίνει να καταναλώνει πιο εύκολα το νερό, δοκιμάστε να ρυθμίσετε την αναλογία έτσι ώστε να αναμιγνύετε λιγότερο χυμό και περισσότερο νερό κάθε φορά.
  • Το σημαντικότερο που μπορείτε να κάνετε σαν γονείς είναι να πίνετε κι εσείς οι ίδιο πολύ νερό. Έτσι, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας. Κάθε φορά που πηγαίνετε προς την κουζίνα για να πιείτε νερό, φωνάξτε τα παιδιά και προσφέρετε και σε εκείνα ένα ποτήρι.
  • Ένα ελκυστικό πλαστικό μπουκάλι ή ποτήρι ειδικά για το νερό θα δώσει κίνητρο στο παιδί. Μπορείτε να αφήσετε το παιδί να το διαλέξει μόνο του, ώστε να κάνετε την εμπειρία ακόμα πιο συναρπαστική. Έτσι, η επιθυμία του να καταναλώνει νερό σε τακτική βάση θα γίνει πολύ πιο έντονη.
  • Κάντε εύκολη την πρόσβαση στο νερό για το παιδί σας. Αφήστε τα πλαστικά κυπελλάκια στον πάγκο της κουζίνας, ώστε τα παιδιά να μπορούν να βάλουν μόνα τους νερό όποτε το επιθυμούν. Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό στην πόρτα του ψυγείου ειδικά για το παιδί.
  • Περιορίστε τα υπόλοιπα αναψυκτικά μέσα στο σπίτι, έτσι ώστε το παιδί να μην έχει άλλη επιλογή από το να πιει νερό. Γεμίστε το ψυγείο με νερό και γάλα, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το παιδί παραμένει ενυδατωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.