Αρχική InfoMommy Σχέσεις 5 κανόνες για παιδιά που πρέπει να ακολουθούν και οι γονείς

5 κανόνες για παιδιά που πρέπει να ακολουθούν και οι γονείς

Mother-and-child-talkingΤα παιδιά ακολουθούν μερικούς απλούς, ακλόνητους κανόνες που τα βοηθούν να περιηγηθούν στον κόσμο που ζουν και να μάθουν να συνυπάρχουν αρμονικά με τους άλλους.

Οι παρακάτω κανόνες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν κι από τις αγχωμένες μανούλες, ώστε να καταφέρουν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να ανταπεξέλθουν στο ρόλο τους:

  • Μοιραστείτε τα παιχνίδια σας

Ο όρος «παιχνίδια» στην περίπτωση αυτή είναι φυσικά μεταφορικός. Κατά τον καθαρισμό ενός δωματίου, αναρωτηθείτε πόσο χρήσιμο σας είναι το κάθε αντικείμενο. Εάν δεν μπορείτε να θυμηθείτε την τελευταία φορά που το χρησιμοποιήσατε, ίσως ήρθε η ώρα να το χαρίσετε σε κάποιο φίλο ή συγγενή σας.

  • Μην φορτώνετε το πρόγραμμά σας

Αν προσπαθήσετε να πιέσετε τον εαυτό σας να χειριστεί πολλά πράγματα σε μία ημέρα, θα χάσετε το κίνητρο και τον πολύτιμο χρόνο σας. Όταν τα παιδιά φτάνουν στα όριά τους, στο τέλος καταρρέουν. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς. Περιορίστε τις δραστηριότητές σας, επικεντρωθείτε σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς και θα βρείτε τη χρυσή τομή μεταξύ της παραγωγικότητας και της χαλάρωσης.

mom-talking-to-toddler-girl (1)

  • Μην δέχεστε το «όχι» ως απάντηση

Τα παιδιά είναι οι καλύτεροι διαπραγματευτές στον κόσμο. Έχουν μια πληθώρα τρόπων για να πάρουν αυτό που θέλουν. Ακολουθήστε το παράδειγμά τους, μην δέχεστε καμία αρνητική απάντηση, ειδικά όταν πρόκειται για απάντηση προς τον εαυτό σας, και μην προσπαθείτε να βρείτε δικαιολογίες αναβάλλοντας τα πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν.

  • Να εκτιμάτε τα μικρά πράγματα

Εκτιμήστε ό, τι έχετε στη ζωή σας, αντί να ονειρεύεστε να αποκτήσετε τα υλικά εκείνα αγαθά που θα σας κάνουν ευτυχισμένες σε μακροπρόθεσμη βάση. Παρακολουθήστε το ηλιοβασίλεμα με το άλλο σας μισό, περάστε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας και απολαύστε τα απλά, δωρεάν πράγματα στη ζωή.

  • Περιορίστε το χρόνο μπροστά στην τηλεόραση

Είναι ανησυχητικό αν καθίσετε να σκεφτείτε πόσο χρόνο δαπανάτε μπροστά στον υπολογιστή ή βλέποντας τηλεόραση. Περιορίστε αυτές τις δύο επιβλαβείς συνήθειες και θα γλιτώσετε εύκολα αρκετές ώρες μέσα στην εβδομάδα. Έτσι, θα έχετε περισσότερο χρόνο να επικεντρωθείτε σε πιο σημαντικά πράγματα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.