Αρχική InfoMommy Σχέσεις 5 μαθήματα που μπορεί να μας διδάξει μια αποτυχημένη σχέση

5 μαθήματα που μπορεί να μας διδάξει μια αποτυχημένη σχέση

o-DIVORCE-facebookΠολλοί από εμάς κατηγορούμε τις αποτυχημένες σχέσεις του παρελθόντος για το βαρύ συναισθηματικό φορτίο που φέρουμε μέχρι σήμερα, το φόβο της απόρριψης, τη σπατάλη χρόνου, ενέργειας και συναισθημάτων.

Συνήθως θεωρούμε έναν χωρισμό ως κάτι αρνητικό. Όμως, θα μπορούσαμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και να θεωρήσουμε τις προηγούμενες αποτυχίες στη ζωή μας ως απαραίτητο εφαλτήριο για την ευτυχία που ζούμε σήμερα.

Διαβάστε ποια μαθήματα μπορεί να μας διδάξει ένας χωρισμός και ετοιμαστείτε να τα αγκαλιάσετε:

Μαθαίνεις περισσότερα για τον εαυτό σου και τη ζωή
Μόνο όταν ζείτε πολύ κοντά σε κάποιον μέσα σε μια σοβαρή σχέση, τότε βγαίνει στην επιφάνεια ο πραγματικός χαρακτήρας σας, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί στη συναναστροφή με τους φίλους σας. Εάν είχατε ένα σύντροφο που έμοιαζε πολύ με τον δικό σας χαρακτήρα, τότε ό,τι μαθαίνετε για εκείνον αποτελεί αντανάκλαση του εαυτού σας. Από την άλλη, αν ο φίλος σας ήταν διαφορετικός από εσάς, τότε οι συγκρούσεις και οι απογοητεύσεις θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να μάθετε πολλά για τον εαυτό σας, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σας, τις συμπάθειες, τις αντιπάθειες και τις προτιμήσεις σας.

Μαθαίνεις να εκφράζεσαι και να επικοινωνείς καλύτερα
Κάθε σχέση αποτελείται από δύο άτομα. Δεν είμαστε σε θέση να διαβάζουμε τη σκέψη του άλλου, εκτός κι αν είσαι τυχερή και βγαίνεις με κάποιον με τον οποίο ταιριάζεις απόλυτα, ώστε να μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που σκέφτεται και αισθάνεται. Αλλά ακόμα κι έτσι, υπάρχουν πάντα πράγματα που πρέπει ο ένας να εξηγεί στον άλλον με στόχο την καλύτερη επικοινωνία του ζευγαριού. Μια αποτυχημένη σχέση μπορεί να σας διδάξει ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί για την κατανόηση και η κατανόηση το κλειδί για τη ζωή.

Ανακαλύπτεις τη συναισθηματική πλευρά σου
Αφήνοντας τον εαυτό σας να γίνει ευάλωτος συναισθηματικά, μπορεί να αισθανθείτε τόσο αδύναμη όσο και ισχυρή. Είναι πραγματικά δύσκολο να πούμε ποιοι είμαστε, με ποιο τρόπο σκεφτόμαστε και ενεργούμε, πόσο μάλλον να ανακαλύψουμε την συναισθηματική πλευρά του εαυτού μας. Όταν είμαστε σε μια σχέση γινόμαστε τόσο ευάλωτοι, σε σημείο που συνειδητοποιούμε τι είναι αυτό που μας ολοκληρώνει συναισθηματικά και μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό.

Δείχνεις μεγαλύτερη κατανόηση προς τους άλλους
Όταν αγαπάς κάποιον η ευτυχία σου εξαρτάται από τη δική του. Χωρίς να το καταλάβεις καν, αρχίζεις να βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του άλλου ατόμου. Γίνεσαι λιγότερο εγωιστής και προσπαθείς να του δείξεις όλο και περισσότερη κατανόηση. Όταν μια σχέση αποτυγχάνει, είναι η στιγμή που η ευτυχία του άλλου δεν σας γεμίζει πλέον. Ο συναισθηματικός συμβιβασμός για την ευτυχία του άλλου ατόμου αρχίζει να σας φθείρει. Όμως παρ’ όλα αυτά, έχετε διδαχθεί ένα πολύτιμο μάθημα και έχετε νιώσει πώς είναι να χαίρεστε με την ευτυχία του άλλου.

Μαθαίνεις να προχωράς παρακάτω
Όταν κάτι τελειώνει πρέπει να το αφήσετε στο παρελθόν και να καλωσορίσετε εκείνο που πρόκειται να έρθει στο μέλλον. Εάν καταφέρετε να το κάνετε, θα μάθετε να ελέγχετε τις σκέψεις σας, τις πράξεις και τα συναισθήματά σας. Μην κατηγορείτε τις προηγούμενες σχέσεις σας για τις συναισθηματικές αποτυχίες σας, γιατί ο χρόνος που ξοδεύετε σε αυτές σίγουρα δεν είναι χαμένος. Μέσα από την αποτυχία μπορείτε να μάθετε σημαντικά πράγματα για τη ζωή. Κρατήστε σημειώσεις και προχωρήστε παρακάτω!


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.